Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές καλούν την ΕΕ να καταδικάσει τις απελάσεις των Ρομά. Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη!!!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ...

Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές χαρακτήρισαν σήμερα "απεχθείς" τις απελάσεις των Ρομά από τη Γαλλία και κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να "καταδικάσει" την "παραβίαση" από το Παρίσι του ευρωπαϊκού νόμου για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων.
"Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσθηκαν πρόσφατα οι Ρομά στη Γαλλία ήταν απεχθής και δεν είναι δυνατό να μην προκαλέσει καμιά διαμαρτυρία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς.
"Τα δικαιώματά τους περιφρονήθηκαν για λαϊκιστικούς και εκλογικούς λόγους από μια κυβέρνηση που χάνει γρήγορα υποστήριξη", πρόσθεσε.
"Η Γαλλία περιφρόνησε τον ευρωπαϊκό νόμο", εκτιμούν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, οι οποίοι "καλούν την ΕΕ να καταδικάσει την παραβίαση της νομοθεσίας για την ελευθερία της κυκλοφορίας".
"Οι πληροφορίες περί λήψης των δακτυλικών αποτυπωμάτων αυτών που απελαύνονται φανερώνουν, εφόσον αληθεύουν, άλλη μια παραβίαση του νόμου, ιδιαίτερα του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ", πρόσθεσαν.

Οι σοσιαλιστές ζητούν συνεπώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η προεδρία της ΕΕ να προβούν σε "δηλώσεις" σχετικά με το θέμα κατά την προσεχή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο.
Εξάλλου εκπρόσωποι πολλών ενώσεων των Ρομά της Τουρκίας διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το προξενείο της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη κατά των απελάσεων των Ρομά από τη Γαλλία προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
"Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον άνεμο ρατσισμού που πνέει στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία εναντίον των Ρομά" , αναφέρει η μικρή ομάδα των διαδηλωτών σε ανακοίνωσή της που αναγνώσθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους.

"Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: προειδοποιήστε τους ηγέτες που είναι οπαδοί των φυλετικών διακρίσεων, σταματήστε το ρατσισμό. Και αν αυτό δεν λειτουργήσει, αποκλείστε τις χώρες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση", συνέχισαν οι διαδηλωτές.
Στη συνέχεια κατέθεσαν μπροστά στο προξενείο ένα μαύρο στεφάνι που έγραφε "Λυπούμαστε".
Στο μεταξύ η Ρουμανία, η οποία αναμένει σήμερα από τη Γαλλία τις τελευταίες ομάδες των απελαθέντων Ρομά, έκανε γνωστό ότι χρειάζεται περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τους εντάξει στη χώρα.
Ο υπουργός Εργασίας Μιχάι Σεϊτάν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Mediafax ότι η Ρουμανία σχεδιάζει να ζητήσει πρόσθετα κεφάλαια μαζί με τη Γαλλία.
Η Ρουμανία, μέλος της ΕΕ από το 2007, έχει λάβει μέχρι στιγμής 4 εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει προγράμματα με στόχο την ένταξη των Ρομά.
"Το ποσό που χρειαζόμαστε είναι πολύ μεγαλύτερο από 4 εκατομμύρια ευρώ και οι Γάλλοι συμφώνησαν, έτσι θα παρουσιάσουμε τα αιτήματά μας στην ΕΕ μαζί", δήλωσε ο Σεϊτάν, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένους αριθμούς.
Ο υπουργός πρόσθεσε πως μια γαλλική αντιπροσωπεία αναμένεται στο Βουκουρέστι στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου για να συζητήσει το σχέδιο.

ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩ-ΠΕΗ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ!! ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΑΛΒΑΝΟ ΠΑΡΑ ΓΥΦΤΟ. ΡΩΤΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΓΥΦΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΠΑΣΩΝ.....

Ανώνυμος είπε...

και αποφάσισαν οι Ρομά στην Ελλάδα να πνίξουν τον πόνο τους με μια BMW
http://adena-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_7494.html
η πρώτη φωτογραφεία τα λέει όλα

Ανώνυμος είπε...

Καθε φορα που υπαρχει θεμα με μεταναστες, μπατσους, στρατο , εμφανιζονται μετρημενα δυο σχολια.
Η απλα ειστε ολιο και ολοι δυο μαλακες που μας τα εχετε πρηξει με τις ακροδεξιες παπαρες εδω μεσα η απλα ενας που κραταει βαρδυα καπου .....

οπως και να εχει πουθεναδες ειστε

Ανώνυμος είπε...

5:45 για την φωτογραφία ούτε λόγος φυσικά , εκτός και αν έπαθες κανένα εγκεφαλικό όταν την είδες οπότε λογική η αντίδρασή σου

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 5.45 ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ 2% Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 5.45 ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ 2% Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...


καλως το 5.5% με τον Ψινακη αρχηγο :ρ