Παρασκευή, Αυγούστου 06, 2010

ΜΕΤΡΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά δεδομένα του γ' τριμήνου για την Ευρωζώνη εμφανίζονται ιδιαίτερα ισχυρά, η ΕΚΤ αναμένει η οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ16 να είναι συγκρατημένη και άνιση, δήλωσε ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Τρισέ.
"Τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία και οι δείκτες από τις δημοσκοπήσεις μαρτυρούν την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στο β' τρίμηνο και τη συνέχιση της βελτίωσης στο γ' τρίμηνο" δήλωσε ο Τρισέ την ίδια ώρα που η ΕΚΤ άφηνε αμετάβλητα στο 1% τα βασικά της επιτόκια.
"Κοιτάζοντας στο άμεσο μέλλον, συνεχίζουμε να να αναμένουμε την μέτρια και άνιση ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας" τόνισε.
Η οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε μόλις 0,2% στο α' τρίμηνο φέτος σε τριμηνιαία βάση. Τα στοιχεία του β' τριμήνου θα δημοσιευτούν την άλλη εβδομάδα και αναμένεται να είναι πιο ισχυρά.
"Η απόφαση να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια είναι προφανής. Δεν έχουμε κάποια αύξηση επιτοκίων στον ορίζοντα των προβλέψεων και ο ορίζοντας αυτός φθάνει μέχρι τέλους του 2011" δήλωσε ο David Mackie, οικονομολόγος της JPMorgan Chase & Co.
Με τον πληθωρισμό χαμηλότερο των προσδοκιών και την ανάκαμψη μέτρια και επισφαλή, η διατήρηση σταθερών των επιτοκίων θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

ΠΡΕΖΑ TV
6-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: