Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2010

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΡΙΚΗ...

Αισιόδοξα είναι τα νέα από το μέτωπο των πυρκαγιών στη Ρωσία καθώς σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως τα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα μειώθηκαν στο μισό.
"Τις τελευταίες 24 ώρες, ο αριθμός των νέων πυρκαγιών ήταν μικρότερος από αυτόν των πυρκαγιών που κατασβέστηκαν. Στις 06:00 (τοπική ώρα) υπήρχαν 612 εστίες σε μια επιφάνεια 92.700 εκταρίων", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
Μια ημέρα πριν οι εκτάσεις που καίγονταν έφταναν τα 174.000 εκτάρια. Περίπου 165.000 άνθρωποι μάχονται τις φωτιές με την συνδρομή 550 ξένων ειδικών που διαθέτουν έξι αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα.

Παράλληλα σήμερα έβρεξε στη Μόσχα με αποτέλεσμα να καθαρίσει λίγο η ατμόσφαιρα,δυστυχώς όμως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει.
Ανάσα για τους κατοίκους της Μόσχας ήταν και ο ελαφρύς αέρας που φύσηξε μειώνοντας κάπως τη θερμοκρασία που νωρίς το πρωί έφτασε τους 20 βαθμούς Κελσίου και όπως δήλωσε ο Ρομάν Βιλφάντ, διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι θερμοκρασίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι 3 ως 5 βαθμούς χαμηλότερες σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.
"Όμως, αν λάβουμε υπόψη μας πως η θερμοκρασία στην περιοχή της Μόσχας είναι μέχρι τώρα 36-37 βαθμοί, ο καύσωνας θα συνεχιστεί.
Ακόμα και αν οι θερμοκρασίες πέσουν 3 ως 5 βαθμούς, αυτό αντιστοιχεί στην Σαχάρα ή στην κεντρική Ασία", είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη δήλωσε ότι από τη στιγμή που οι δασικές πυρκαγιές δεν έχουν σβήσει, οι υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις και ο αντικυκλώνας θα ξαναφέρουν το τοξικό νέφος στην Μόσχα.

Σημειώνεται ότι η δυτική Ρωσία πλήττεται από τις αρχές Ιουλίου από έναν άνευ προηγουμένου καύσωνα που προκάλεσε τεράστιες πυρκαγιές από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 54 άνθρωποι.
Επίσης εκτιμάται ότι η ξηρασία και οι πυρκαγιές έχουν κοστίσει στη ρωσική οικονομία 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΡΕΖΑ TV
11-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: