Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Περίπου μισό εκατομμύριο νέα κρούσματα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το περασμένο έτος. Οι νέοι, ηλικίας 15-24 ετών, πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Τώρα, οι αρχές της Μ. Βρετανίας εξετάζουν τρόπους προκειμένου να ενημερωθεί πιο αποτελεσματικά η νεολαία.
Τα 482.696 νέα κρούσματα αντιστοιχούν με αύξηση της τάξης του 3% σε σχέση με το 2008.
Στις αστικές και τις υποβαθμισμένες περιοχές σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά νέων ανθρώπων προσβεβλημένων από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσημάτα.
"Κόκκινο πανί" είναι οι περιοχές Hackney και Lambeth του Λονδίνου, το Νότινγκαμ, το Μάντσεστερ και το Μπλάκπουλ.
Η αύξηση που καταγράφηκε οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νέοι υποβάλλονται σε εξετάσεις, ενώ και τα τεστ που σήμερα είναι διαθέσιμα είναι πολύ πιο "ευαίσθητα και αποτελεσματικά", σύμφωνα με τη Δρ. Γκουέντα Χιουγκς.
Ωστόσο, η ανέμελη και μη υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά της νεολαίας αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα.
"Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν την ευάλωτη φύση των νέων γυναικών", πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το BBC.
"Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι νεαροί ενήλικες είναι πιο πιθανό να μην έχουν ασφαλείς σεξουαλικές επαφές. Συχνά στερούνται της ικανότητας και της αυτοπεποίθησης για να διαπραγματευτούν για ασφαλέστερο σεξ. Εξ ίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι νέοι μολύνονται ξανά και ξανά. Οι έφηβοι θέτουν κατ 'επανάληψη τον εαυτό τους σε κίνδυνο, δίχως να αναλογίζονται τις συνέπειες στο μέλλον", επεσήμανε η Δρ. Γκουέντα Χιουγκς.

Κατεγράφησαν 217.570 περιπτώσεις ιάσεων με χλαμύδια το 2009, που αντιστοιχεί με αύξηση της τάξης του 7%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Οι περιπτώσεις έρπητα των γεννητικών οργάνων αυξήθηκε κατά 5%, οι ασθενείς ανήλθαν σε 30.126, ενώ οι διαγνώσεις βλεννόρροιας έχουν αυξηθεί κατά 6%, από 16.451 περιπτώσεις το 2008 σε 17.385 το 2009.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Μ. Βρετανίας, τα βακτήρια που προκαλούν τη γονόρροια γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά στα περισσότερα αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα μέσα στα επόμενα χρόνια να μην είναι σε θέση οι επιστήμονες με τα μέσα που διαθέτουν να τη θεραπεύουν.
"Ενθαρρύνουμε τις φαρμακοβιομηχανίες να κατασκευάσουν καινούρια ισχυρότερα αντιβιοτικά", τόνισε η Δρ. Γκουέντα Χιουγκς.
Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας να μην προχωρήσει σε περικοπές στον κλάδο της υγείας, προκειμένου να μην μειωθούν τα κονδύλια που προορίζονται στην έρευνα και στην πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε πρεζα αφου εσυ και οι ομοιδεατες σου δεν πιστευεται στην υπαρξη τον εθνων και των φυλων πως δεχεσαι μια ερευνα που αναφερεται και στηριζεται σε φυλετικα γονιδια? αφου αυτα δεν υπαρχουν ετσι δεν μας λετε? δεν μου γενα εκπλιξη η ειδηση..το ολοκαυτομα οφελισε τους εβραιους αφου εφτιαξαν κρατος..αν δεν ειχε γινει μπορει ακομα να ηταν στην διασπορα..

Ανώνυμος είπε...

12:50 ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!!!