Κυριακή, Αυγούστου 08, 2010

ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ...ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΟΞΙΚΟΥ ΝΕΦΟΥΣ

Η αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί στη Μόσχα, εξαιτίας του τοξικού νέφους από τις πυρκαγιές που έχει καλύψει την πόλη, έχει αναγκάσει πολλούς διπλωμάτες, υπαλλήλους πρεσβειών και τις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν τη Μόσχα μετέδωσε ο ραδιοσταθμός «Ηχώ».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για διπλωμάτες και υπαλλήλους των πρεσβειών της Πολωνίας, της Αυστρίας και του Καναδά.

Άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν συστήσει ως τώρα στους πολίτες τους να μην κάνουν άσκοπα ταξίδια σε περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές.
Εν τω μεταξύ ενισχύονται οι διεθνείς προσπάθειες υποστήριξης με τη Γαλλία να στέλνει πυροσβεστικό αεροσκάφος και την Ιταλία να δηλώνει ότι είναι έτοιμη να προσφέρει πυροσβεστικά αεροσκάφη ανά πάσα στιγμή εφόσον τής ζητηθεί.
Επίσης, 155 πολωνοί πυροσβέστες κατευθύνονται στη Ρωσία, ενώ η Γερμανία ανταποκρίθηκε στο ρωσικό αίτημα για την αποστολή 100.000 προστατευτικών μασκών, υδραντλίες και γεννητριών.
Αναφερόμενος στις καταστροφές στη Ρωσία ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Χρήστος Ζερεφός τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε αύξηση συχνότητας των ακραίων καταστάσεων στον πλανήτη.
«Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε αύξηση συχνότητας των ακραίων καταστάσεων. Επιμηκύνεται το θέρος, ο χειμώνας γίνεται πιο ήπιος αλλά με ακραία φαινόμενα» σημείωσε.
Όπως τόνισε ο κ. Ζερεφός από πέρυσι στη Ρωσία υπήρχε πρόδρομη αύξηση της ξηρασίας που εντάθηκε φέτος, ενώ υπήρχε υπεραισιοδοξία από πλευράς αρχών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ανέφερε ότι ούτε στην Ελλάδα έχουμε μάθει από τα λάθη μας. «Δεν αποξηλώθηκαν και φέτος τα χόρτα στα οικόπεδα και στις δημόσιες εκτάσεις όπως επιβάλλει ο νόμος» επισήμανε.

ΠΡΕΖΑ TV
8-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: