Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2010

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...ΣΚΑΤΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΓΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΕΜΕ...

Η βρετανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με «ασταθή ανάπτυξη» για τα επόμενα δύο χρόνια, προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ.

Τα σχόλια αυτά πραγματοποίησε μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας για υποβάθμιση των προβλέψεών για την οικονομική ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο για περισσότερο χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες προβλέψεις.

Η Τράπεζα αναμένει τώρα ότι η οικονομία θα αυξηθεί κατά λιγότερο από 3% το 2011, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν στο 3,5%. Προσέθεσε επίσης ότι ο λιγοστός τραπεζικός δανεισμός θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη.

"Θα χρειαστούν πολλά χρόνια προτού να επιστρέψουν σε σχετικά ομαλή κατάσταση οι ισολογισμοί των τραπεζών”, δήλωσε ο Κινγκ και πρόσθεσε ότι "στο μεταξύ θα λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη".

Ο Κινγκ προειδοποίησε επίσης ότι έπειτα από μια "άνευ προηγουμένου" περίοδο, η βρετανική οικονομία αντιμετωπίζει μια δύσκολη εξισορρόπηση "απομακρυνόμενη από την ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση και στρεφόμενη στις καθαρές εξαγωγές” και ότι αυτό θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη, όπως τα οικονομικά μέτρα τόνωσης του τραπεζικού συστήματος και η πτώση της αξίας της στερλίνας.

Ωστόσο ο διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας επεσήμανε ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια προτού η οικονομία προσαρμοστεί ξανά σε ότι αποκαλούμε "φυσιολογικό".

ΠΡΕΖΑ TV
11-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: