Παρασκευή, Αυγούστου 06, 2010

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει τις προσπάθειες της για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Ο πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε πως σκοπεύει έως την Δευτέρα να υποβάλει σχέδιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού εξοπλισμού καθώς και προτάσεις για την καλύτερη πρόληψη εναντίον των πυρκαγιών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.
Προβλέπεται αύξηση του αριθμού των πυροσβεστικών αεροσκαφών και αποτελεσματικότερη φύλαξη επικίνδυνων εγκαταστάσεων.
Εν τω μεταξύ, εντείνεται η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση ότι δεν καταβάλλει τις απαιτούμενες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και εβδομάδες ανεξέλεγκτες.
Και σήμερα η Μόσχα είναι πνιγμένη στους καπνούς από τις φωτιές στις γύρω περιοχές, ενώ νέες πυρκαγιές ξέσπασαν λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών που αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
"Καταστροφική" είναι η κατάσταση στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ όπως υπογραμμίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ η κατάσταση προς το παρόν δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η προεδρία θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίσης. "Η ανάγκη είναι πραγματικά μεγάλη. Ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε", τόνισε.
Μέχρι στιγμής, πενήντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ζημιές ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις καλλιέργιες και για χιλιάδες κατεστραμμένα εκτάρια δασικών εκτάσεων.
Σύμφωνα με ξένους παρατηρητές, οι επίσημες ανακοινώσεις υποβαθμίζουν τον αριθμό των θυμάτων και το μέγεθος της καταστροφής

ΠΡΕΖΑ TV
6-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: