Τετάρτη, Αυγούστου 18, 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...ΟΙ ΚΛΟΥΖΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ...ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!!!

Οργανωμένο σχέδιο βλέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης πίσω από τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων των τελευταίων ημερών.
"Η επανάληψη των περιστατικών αυτών δεν μπορεί να είναι τυχαία. Φαίνεται πως κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του σωφρονιστικού συστήματος, πιθανόν ενόψει σχεδιαζόμενων από ορισμένους κύκλους αναταραχών στα καταστήματα κράτησης της χώρας", σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που στόχο έχουν την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος", τονίζεται.

Πέρα από τη γνωστή υπόθεση του Μεξικανού... ζογκλέρ, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν τα εξής περιστατικά:
Στις 14 Αυγούστου ένας κρατούμενος για ναρκωτικά, απαγωγή και ληστεία αναρριχήθηκε στην ταράτσα της φυλακής στη Λάρισα επιχειρώντας να αποδράσει. Έγινε αντιληπτός από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και συνελήφθη.
Στις 17 Αυγούστου δύο κρατούμενοι για ναρκωτικά και κλοπές εντοπίστηκαν στη "νεκρή ζώνη" των φυλακών Κορυδαλλού.
Σήμερα το πρωί, ένας κρατούμενος για ληστείες ανέβηκε στην ταράτσα της φυλακής Μαλανδρίνου και έφτασε μέχρι το θυρωρείο, όπου και συνελήφθη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκαν να αποδράσουν οι κρατούμενοι.

ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: