Τετάρτη, Αυγούστου 18, 2010

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κεντρική επιτροπή για την καταπολέμηση των κουνουπιών δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα διατεθούν επιπλέον 300.000 ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος ψεκασμών!!!

Αυτά αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων σε σύσκεψη που έγινε σήμερα για το ζήτημα του ιού του Δ.Νείλου, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία της γενικής γραμματέα της περιφέρειας, Μαρίας Λιονή και παρουσία εκπροσώπων της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, της «Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης», του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών και Πολιτικής Προστασίας νομού Σερρών και εταιριών που διενεργούν τους ψεκασμούς στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Καταπολέμησης των Κουνουπιών, αποφασίστηκαν επίσης τα εξής:

♦ Τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβουν τις διαδικασίες για την άμεση έναρξη ακμαιοκτονιών, που θα γίνουν μόνο με επίγεια μέσα και θα είναι εστιασμένες στις περιοχές όπου διαπιστώνεται η ύπαρξη εστιών μολυσμένων κουνουπιών.

♦ Μεταβαίνουν και παραμένουν στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να παράσχουν επιπλέον βοήθεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

♦ Ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και η γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, με εκπρόσωπο του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών και Πολιτικής Προστασίας νομού Σερρών, των δύο ΥΠΕ της περιοχής και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συγκρότησαν Κεντρική Επιτροπή Διαχείρισης της Κρίσης στην έδρα των ΥΠΕ.

Η Επιτροπή θα αναλάβει το συντονισμό της ενημέρωσης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών και τις συνεννοήσεις με κάθε νομό.

Ανά περιοχή θα συσταθούν άμεσα Τοπικές Ομάδες Δράσης (τετραμελείς), οι οποίες θα ενημερώνουν και θα ανταλλάσσουν στοιχεία με την Κεντρική Επιτροπή, ώστε να είναι διαρκής η διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να υπάρχει άμεση ενημέρωση και παρέμβαση.

ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: