Δευτέρα, Αυγούστου 09, 2010

ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ..

Λίστα με τα κτίρια που νοικιάζει το Δημόσιο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του έχει ζητήσει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Στόχος είναι η συγκεκριμένη λίστα να βρίσκεται στα χέρια του κυρίου Σαχινίδη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στα κτίρια αυτά θα γίνει ένα είδος απογραφής και θα ακολουθήσει έλεγχος των ενοικίων που πληρώνονται. Σε περίπτωση που το ετήσιο ενοίκιο ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ποσοστό της αντικειμενικής αξίας του κτιρίου ( οι πρώτες πληροφορίες λένε για ένα πλαφόν 20-30%), τότε το Δημόσιο δεν θα ζητά μείωση του ενοικίου, αλλά θα εγκαταλείπει το κτίριο για να βρει κάτι φθηνότερο.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ζητήσει την αλλαγή όλων των μισθωμάτων, με την υπογραφή νέων συμβάσεων που θα προέβλεπαν μειώσεις ενοικίων τουλάχιστον 20%, με ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Τα κτίρια που νοικιάζει το Δημόσιο είναι εκατοντάδες και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό φέτος θα καταβάλει 186εκ € .

ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ
ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ.
2. ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 53,4 % ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ 500.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ .
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3795&mode=thread&order=0&thold=0

Ανώνυμος είπε...

11:47 μμ kai na ginei allodapoi tha doulepsoun opos kai sta perissotera erga tou 2004..fesothikame emeis gia to xatiri to ellinon ergolavon kai ton allodapon..