Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΚΑ

Σε απόγνωση οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΜΕΛΚΑ προχωρούν σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό της Νομαρχίας Μαγνησίας, προκειμένου να δηλώσουν «παρουσία» και να υποχρεώσουν τους τοπικούς φορείς να ασχοληθούν με το πρόβλημά τους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους 60 και πλέον εργατοτεχνίτες που απασχολούνταν στη ΜΕΛΚΑ. Παραμένουν στην αβεβαιότητα, χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, το κλίμα με τη ΜΕΛΚΑ παραμένει τεταμένο, γι’ αυτό και αποφάσισαν σήμερα να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Νομαρχίας και κατάληψη του κτηρίου, προκειμένου να ζητήσουν από τη ΝΑΜ να παρέμβει για να σταματήσει αυτή η ιδιότυπη ομηρία, όπως τη χαρακτηρίζουν.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την αποπληρωμή των οφειλομένων τους, ενώ την ίδια στιγμή ανταλλάσουν εξώδικα με την εταιρία, που θεωρεί ότι η επίσχεση εργασίας που έκαναν είναι παράνομη.
Η κατασκευή του τρίτου τμήματος του Περιφερειακού Βόλου από τη Γορίτσα μέχρι την Αγριά βρίσκεται στον αέρα, ενώ η ΜΕΛΚΑ αρνείται να αναγνωρίσει τα δεδουλευμένα, όπως καταγγέλλουν οι θιγόμενοι, κάνοντας παράλληλα λόγο για εμπαιγμό και πλήρη αδιαφορία εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρίας.
Η ΜΕΛΚΑ, όπως είναι γνωστό, στράφηκε εναντίον του προσωπικού που απασχολεί, κοινοποιώντας μάλιστα εξώδικο, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από το ΕΚΒ.
«Θεωρούμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά της εργολήπτρια εταιρίας απαράδεκτη και ζητάμε να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και των αρμόδιων Υπουργείων, για να πάψουν οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε εργασιακή και οικονομική ομηρία και ένα ολόκληρος νομός να ταλαιπωρείται από την -με αποκλειστική ευθύνη της ΜΕΛΚΑ- μακρόχρονη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, που γίνεται με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι 60 εργαζόμενοι στον Περιφερειακό.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για εξάντληση των οικονομικών και ψυχικών αποθεμάτων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, μετατρέποντάς τον σε υπόθεση όλων των πολιτών που θέλουν να δουν επιτέλους να ολοκληρώνεται ο Περιφερειακός χωρίς άλλες καθυστερήσεις, τις συνέπειες των οποίων πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ο νομός και ο ελληνικός λαός.
Οι εργαζόμενοι της ΜΕΛΚΑ πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 23 Ιουλίου, θεωρώντας την εταιρία υπεύθυνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας που έχει οριστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου.

Συντάκτης: Βάσω Κυριαζή

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: