Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

"ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ", ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΆΜΥΝΑΣ.ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ...

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ερβέ Μορέν δήλωσε σήμερα ότι "ο γαλλικός στρατός πρέπει να μείνει στο Αφγανιστάν, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση".
Ερωτηθείς από τον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter με αφορμή την αποχώρηση των ολλανδών στρατιωτών ο Ερβέ Μορέν υπενθύμισε ότι στο Αφγανιστάν βρίσκονται στρατιώτες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων οι 25 από τις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Εάν δεν βρισκόμασταν στο Αφγανιστάν, το Αφγανιστάν θα κατέρρεε εκ νέου", δήλωσε ο γάλλος υπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι "Έχουμε μία αποστολή: να διασφαλίσουμε την άνοδο στην εξουσία των αφγανικών θεσμών".
"Ελπίζουμε ότι από τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα μπορέσουμε να μεταβιβάσουμε την ευθύνη για ορισμένες ζώνες στους Αφγανούς.
Σύμφωνα με τον κ. Μορέν, η νέα ΝΑΤΟϊκή στρατηγική για το Αφγανιστάν "στηρίζεται στην ιδέα ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική νίκη" και "ότι, παράλληλα με τη στρατιωτική επιχείρηση, πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη δράση προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ανάπτυξη".
Η Γαλλία έχει αποστείλει στο Αφγανιστάν 4.000 στρατιώτες, ενώ σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Άμυνας το κόστος της γαλλικής συμμετοχής στη διεθνή δύναμη "ανέρχεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο".

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2002, ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ 45 ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...ΑΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: