Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;;

Επιστολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή ρίχνει λάδι στη φωτιά μιας εδώ και καιρό υποβόσκουσας σύγκρουσης στην κορυφή της Δικαιοσύνης. Ο κ. Τέντες ζήτησε χθες από τον κ. Ρακιντζή στοιχεία «εδώ και τώρα» για τις 450 υποθέσεις υπαλλήλων, οι οποίες εκκρεμούν επί μακρόν στη Δικαιοσύνη, όπως είχε καταγγείλει ο γενικός επιθεωρητής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον περασμένο Ιούλιο.
Η πλευρά του γενικού επιθεωρητή διαμηνύει ότι θα δοθούν απαντήσεις την προσεχή Δευτέρα, όταν ο κ. Ρακιντζής επιστρέψει από τις διακοπές του στο γραφείο του και μελετήσει την επιστολή που του απηύθυνε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Τέντες στην επιστολή του εγκαλεί τον επιθεωρητή για το ότι ενώ μετά τις καταγγελίες του στη Βουλή περί διαφθοράς στη Δικαιοσύνη ο Αρειος Πάγος διέταξε δικαστική έρευνα ο κ. Ρακιντζής δεν παρέδωσε τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τον αντεισαγγελέα του ΑΠ κ. Ρ. Παπαδάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο ο κ. Ρακιντζής, αμέσως μετά την κατάθεσή του, είχε συνεννοηθεί προφορικά με τον κ. Τέντε ότι θα αποστείλει τον κατάλογο με τα διαβιβαστικά των 450 υποθέσεων διαφθοράς υπαλλήλων που παραπέμφθηκαν την τελευταία εξαετία στη Δικαιοσύνη από την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης το αργότερο ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Τέντες στην επιστολή του απορρίπτει και την «αιτίαση» του κ. Ρακιντζή κατά της εισαγγελέως Εφετών κυρίας Αννας Ζαΐρη, επειδή δεν του έδωσε τα στοιχεία των ιατρών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο De Ρuy με τα ορθοπαιδικά υλικά.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπεραμύνεται της άρνησης της εισαγγελέως με την αιτιολογία ότι για να κοινοποιηθούν τα στοιχεία απαιτείται να προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης.
Ωστόσο, όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι, η πειθαρχική διαδικασία κινείται ανεξάρτητα από την ποινική και «κατ΄ εξοχήν αρμόδιος για τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο De Ρuy ιατρών» είναι μόνον ο γενικός επιθεωρητής, ο οποίος πρέπει να έχει πρόσβαση στα σχετικά στοιχεία.

ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: