Τρίτη, Αυγούστου 31, 2010

ΑΠΡΑΓΟΙ ΈΦΥΓΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΎ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ...

Με αγωγές κατά του δήμου Βόλου και επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυόμιση μήνες, ενώ τους οφείλεται και το επίδομα αδείας. Χθες, για ακόμη μια φορά, έφυγαν με άδεια χέρια από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, καθώς δεν απέσπασαν καμία δέσμευση από το δήμαρχο Α. Βούλγαρη για την αποπληρωμή των οφειλομένων τους.

Ψήφισμα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον Καλλιτεχνικό
Οργανισμό παρέδωσαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι, απαιτώντας από το δήμαρχο να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πότε επιτέλους θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα δυόμιση μηνών και το επίδομα αδείας. Μάλιστα σήμερα εκπνέει ο Αύγουστος και στις υπάρχουσες οφειλές προστίθεται ακόμη ένας μήνας.

Στο αίτημα των εργαζομένων ο κ. Βούλγαρης απάντησε ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι περιορισμένα και καταβάλλεται προσπάθεια να πάρουν οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους.

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος των εργαζομένων Πέπη Αγραφιώτη, χαρακτήρισε την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ως τελευταία λύση. «Με την κατάσταση που επικρατεί η συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ είναι στον αέρα γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε τα εκτός έδρας. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν χρήματα για τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς λήγει η προθεσμία καταβολής της δόσης στο ΙΚΑ για τη ρύθμιση που έχει γίνει. Με λίγα λόγια ο Οργανισμός καταρρέει και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει αδιαφορία από τη Δημοτική Αρχή. Πρέπει να μας πείτε τι μέλλει γενέσθαι», τόνισε η κ. Αγραφιώτου.

«Χρήματα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν», απάντησε ο κ. Βούλγαρης και πρόσθεσε ότι όποτε βρεθούν θα δοθούν άμεσα, όπως γίνεται εδώ και τόσο καιρό. «Υπάρχει μια γενικότερη οικονομική δυσπραγία στο δήμο λόγω των περικοπών των εσόδων από την κυβέρνηση προς την Αυτοδιοίκηση», επεσήμανε ο δήμαρχος Βόλου.

Να αναφερθεί εδώ πάντως ότι οι εργαζόμενοι σήμερα αναμένεται να επισκεφτούν ξανά την Επιθεώρηση Εργασίας για να εξετάσουν τις μελλοντικές τους ενέργειες, ενώ συζητήσεις έχουν γίνει και για την κατάθεση αγωγής κατά του δήμου.

Θα γεμίσουμε «Δεληγεώργεια»
Αν και ομόφωνα το Σώμα αναγνώρισε χθες την προσφορά των Αφών Δεληγεώργη και τους κατέταξε στους δωρητές, ωστόσο αρνήθηκαν να δεχτούν σε κάθε προσφορά του Ιδρύματός τους να μετατρέπεται το κτήριο σε «Δεληγεώργειο», καθώς γίνεται αντικείμενο αρνητικών σχολίων.

Για το λόγο αυτό αν και το Σώμα ενέκρινε την αποδοχή δωρεάς ποσού 65.000 ευρώ για την αποπεράτωση και λειτουργία του Κοινωνικού Κέντρου Αλυκών (30.000 ευρώ) και του Κέντρου Νεότητας Χιλιαδούς (30.000 ευρώ) και 5.000 ευρώ για την αγορά στολών στη Φιλαρμονική Βόλου, ωστόσο δεν έκανε αποδεκτή την απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος να τοποθετηθούν πινακίδες στα προαναφερθέντα Κέντρα με την ένδειξη «Δεληγεώργειο».

Τελικά προτάθηκε και έγινε δεκτό σε κάθε δωρεά, να τοποθετείται κάποια ειδική πλακέτα ανάλογα με τις περιπτώσεις με τα ονόματα των δωρητών.

Συντάκτης: Αλίκη Φωτιάδου

ΠΡΕΖΑ TV
31-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: