Πέμπτη, Αυγούστου 19, 2010

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στον αέρα παραμένει η νυχτερινή λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων την 24η Αυγούστου, ημέρα της πανσελήνου, καθώς απέβη άκαρπη η συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αν και η ηγεσία του διαβεβαίωσε την ΠΕΥΦΑ ότι οι προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές θα καταβληθούν σε όλους όσους θα εργαστούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου, οι εκπρόσωποι της ΠΕΥΦΑ απέρριψαν τη πρόταση αυτή, απαιτώντας αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης, κάτι το οποίο είναι παράτυπο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το υπουργείο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η πολιτική ηγεσία αναφέρει ότι:

* Α) "Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταστρατηγήσει τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων, ούτε φυσικά να παραβιάσει τις αρχές της ισότητας στην αμοιβή μεταξύ των εργαζομένων.
* Β) Το ΥΠΠΟΤ δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και σε πρακτικές του παρελθόντος υπονομεύοντας τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε περίπτωση που η ΠΕΥΦΑ εμμείνει στις απαιτήσεις της, ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη και το Σούνιο, θα παραμείνουν κλειστοί. Την ευθύνη θα φέρουν εξ΄ολοκλήρου αυτοί που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι Νόμοι προβλέπουν".

ΠΡΕΖΑ TV
19-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: