Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2010

ΓΗΠΕΔΟ ...ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΤΟ ΟΑΚΑ!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΧΩΡΑ...

ΠΑΡΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ 2004 ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ...

Ο Παναθηναϊκός στην πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα νίκησε με 2-0 την Τζένοα αλλά το ματς αυτό καθαυτό περνά σε δεύτερη μοίρα. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο ΟΑΚΑ ήταν η απαράδεκτη κατάσταση του ...ανακαινισμένου χλοοτάπητα. Ήταν τόσο χάλια το νέο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα στο 18' αποχώρησε με τράβηγμα στο δικέφαλο ο Σισέ που θα μείνει περίπου 15 ημέρες εκτός γηπέδων.
Ολόκληρα κομμάτια χλοοτάπητα σηκώνονταν και έφευγαν, τρύπες άνοιγαν παντού, ένα γήπεδο σκέτο ...ναρκοπέδιο, στο οποίο ήταν αδύνατο να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο. Από ένα σημείο και μετά ο αγωνιστικός χώρος έμοιαζε λες και ήταν σκαμμένος.
Άμεση ήταν η αντίδραση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού που έξαλλοι στο ημίχρονο ενημέρωναν τους δημοσιογράφους ότι για να “δέσει” ο νέος χλοοτάπητας χρειάζεται καθημερινό πότισμα. Αποκαλύφθηκε όμως ότι δυο μέρες (Παρασκευή και Σάββατο) λόγω ...βλάβης του ποτιστικού αυτό δεν έγινε. Και άνθρωποι του Παναθηναϊκού υποστήριζαν ότι οι αρμόδιοι του ΟΑΚΑ δεν ενημέρωσαν ότι δεν έγινε επί δυο μέρες πότισμα του χλοοτάπητα.
Όπως και να 'χει το θέμα, στην κατάσταση που βρίσκεται ο χλοοτάπητας φαντάζει απίθανο να διεξαχθούν τις προσεχείς μέρες στο ΟΑΚΑ οι αγώνες ΑΕΚ – Νταντί Γ. (Πέμπτη) και Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη (Παρασκευή).

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Νίκος Νιόπλιας παρουσίασε δυο διαφορετικές ομάδες. Τη βασική στο πρώτο ημίχρονο, τους αναπληρωματικούς στο δεύτερο. Παρά το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούσε ο άθλιος αγωνιστικός χώρος, ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και διάθεση να παίξει απλό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Είχε πάντως και αργές επιστροφές και δεν απέφυγε τα λάθη αμυντικά.
Με πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο στο 36' ο Καραγκούνης έγραψε το 1-0. Από ωραία ατομική προσπάθεια του Κλέιτον στο 67' ο Πετρόπουλος έκανε το 2-0. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 30.000 φίλοι του Παναθηναϊκού και μικρή μερίδα οπαδών επιδόθηκε στο πρώτο ημίχρονο σε υβριστικά συνθήματα (ενώ ανέβασε και πανό) κατά του “Τζίγκερ”. Την ίδια στιγμή η πλειονότητα των οπαδών του Παναθηναϊκού τους αποδοκίμαζε φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος (46΄ Μαρίνος), Βύντρα (46΄ Σεϊταρίδης), Καντέ (46΄ Σαριέγκι), Μπουμσόνγκ (46΄ Μπίαρσμιρ), Ζιλμπέρτο (46΄ Σιμάο), Κατσουράνης (46΄ Ιωαννίδης), Καραγκούνης (46΄ Νίνης), Λέτο (46΄ Δημούτσος), Γκοβού (46΄ Κλέιτον), Σισέ (18΄ Πετρόπουλος).
Η αρχική ενδεκάδα της Τζένοα: Εντουάρντο, Ρανόκιο, Μορέτι, Μιλανέτο, Νταϊνέλι, Ραφίνια, Παλάσιο, Τόνι, Σκούλι, Μέστο, Βελόσο

Ο Νιόπλιας
"Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το μόνο άσχημο ήταν το γήπεδο. Αυτό μας χάλασε την διάθεση. Ο κόσμος θα μπορούσε να δει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο γιατί σήμερα ήμασταν σε καλή μέρα. Έχουμε ατέλειες και σε αυτές θα δουλέψουμε. Είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο ημίχρονα. Θα πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις που δεχόμαστε από της στημένες φάσεις. Πρέπει να έχεις πολλούς καλούς παίκτες. Εμείς έχουμε κάνει ζευγάρια σε όλες τις θέσεις. Έχουμε δουλέψει σε αυτό στην προετοιμασία και βλέπουμε ότι μας βγαίνει στο γήπεδο."
Αναφερόμενος στον τραυματισμό του Σισέ ήταν καυστικός για το θέαμα του χλοοτάπητα: "Θα μας λείψει δύο εβδομάδες. Θα χάσει δηλαδή το παιχνίδι με την Ξάνθη καθώς μετά υπάρχει διακοπή. Ήταν σε φόρμα, αλλά όταν παίζεις σε τέτοιο γήπεδο είναι σαν να παίζεις στην άμμο. Δεν είμαι υπεύθυνος για το γήπεδο, δεν περιμέναμε να είναι σε τέτοια κατάσταση. Σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο κινδυνεύουν οι παίκτες που πάνε να κάνουν σπριντ και μπορεί να πάθουν ζημιές. Πρέπει να πάμε κάπου που θα είναι καλό το γήπεδο. Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πως θα έχεις καλή εικόνα; Δεν ξέρω που θα παίξουμε με την Ξάνθη. Άργησαν να το φτιάξουν και δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε όπως θέλουμε σε τέτοιο γήπεδο. Μια ομάδα που αμύνεται θα έχει πιο εύκολο έργο από ό,τι αυτή που επιτίθεται".
Πριν την έναρξη του αγωνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Στέφαν Μπόμπεκ.

ΠΡΕΖΑ TV
23-8-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποσο ασχετος μπορει να εισαι;;;
και αφου εισαι ασχετος γιατι ασχολεισαι με το θεμα;;;
το χορταρι απο οταν εγιναν οι ολυμπιακοι αγωνες εχει αλλαξει πανω απο 7-8 φορες