Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ νόμου που, μεταξύ άλλων, προβλέπει τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ σε δύο διαφορετικά πρόσωπα, κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Στο νομοσχέδιο για «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» επισημαίνεται ο πολυσυζητημένος και αναμενόμενος διαχωρισμός και αποσαφηνίζεται παράλληλα ότι ο ρόλος του προέδρου της ΕΡΤ εφεξής θα είναι εποπτικός. Με το σχέδιο νόμου εξάλλου, το οποίο συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Παύλος Γερουλάνος, τακτοποιείται και το θέμα των μηνιαίων απολαβών του διευθύνοντος συμβούλου που το προηγούμενο διάστημα ήταν «αγκάθι», ανάμεσα σε άλλα, στις σχέσεις του υπουργείου Πολιτισμού και του Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού, με αποτέλεσμα την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου, έξι μήνες αφότου είχε αναλάβει επικεφαλής στην Αγία Παρασκευή.

Οι οικονομικές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου αλλά και των γενικών διευθυντών στην κρατική ραδιοτηλεόραση σημειώνεται πως θα καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών (Οικονομικών και Πολιτισμού)

κι όχι μόνον με απόφαση του δεύτερου, όπως ίσχυε ώς τώρα. Θα είναι δε εκτός δημοσιονομικής πολιτικής. «Θα ορίζονται με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη».

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: