Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2010

Η «GOLDAIR HANDLING» ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...

Χτες η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Goldair Handling» ανακοίνωσε σε τουλάχιστον 17 εργαζόμενους που απασχολεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου και σε έξι στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ότι θα τους απολύσει το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται οι προειδοποιήσεις απόλυσης να γίνουν πολύ περισσότερες αυτές τις μέρες. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται συνολικά σε 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, χτες η εταιρεία καλούσε εργαζόμενους για να τους γνωστοποιήσει ότι θα απολυθούν επειδή - όπως είπε - η συνεργασία της με την «Aegean Airlines» θα σταματήσει άμεσα λόγω της συγχώνευσης «Aegean» και «Olympic Air». Η συγχώνευση, αναφέρει η «Goldair», θα μειώσει το αντικείμενο εργασίας της και άρα και τις θέσεις εργασίας.

Η περίπτωση της «Goldair» είναι ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα πως οι διαδικασίες συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις έχουν δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους των εταιρειών που εμπλέκονται άμεσα αλλά και στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με αυτές. Ακόμα πρέπει να σημειωθεί ότι η εργοδοσία προειδοποιεί και δεν προχωρά άμεσα σε απολύσεις γιατί έτσι θα καταβάλει τη μισή αποζημίωση.

ΠΡΕΖΑ TV
20-8-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σε ξενοδοχείο της περιοχής Γουβών του Ηρακλείου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο πρωθυπουργός έφτασε αεροπορικώς αργά την Πέμπτη το βράδυ στο Ηράκλειο και αμέσως αναχώρησε για το ξενοδοχείο όπου και κατέλυσε."


ο καθυστερημενος πηγε παλι διακοπες ρε??!!!!
στην κρητη τωρα??!!

3 μηνες κανο-ποδηλατο-ταβερνες και αραλικι δεν του φτασανε του καθαρματος ρε?

ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΖΩΑ ΖΩΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

και καλα ρε πρεζα μονο στην Goldair γίνονται απολύσεις;νομίζεις οτι στην AEGEAN και OLYMPIC AIR και στη OLYMPIC HANDLING δεν γίνονται;έχουν φύγει πιο πολλοί απο όσους αναφέρεις της GOLDAIR....και συμβασιούχοι και αορίστου...18 οδηγούς έδιωξαν μόνο στην Αθηνα...