Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2010

MOODY’S: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ...ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο προβλέπει η Moody’s για την Ευρώπη, επικαλούμενη την ανάγκη για μείωση των εθνικών ελλειμμάτων και αποπληρωμή των χρεών.

Η προοπτική της χαμηλότερης ανάπτυξης «ασκεί σαφώς πτωτικές πιέσεις στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις», αναφέρει ο διεθνής οίκος στην εξαμηνιαία έκθεσή του «European Sovereign Outlook», την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι χώρες εκείνες που είναι αντιμέτωπες με ιδιαίτερα ισχυρή απομόχλευση ενδεχομένως να δεχθούν νέες αρνητικές πιέσεις στις αξιολογήσεις τους στο μέλλον, αναλόγως με το πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία».

Η Moody’s σημειώνει στην έκθεσή της ότι θα παρακολουθεί στενά τα μέτρα μείωσης των ελλειμμάτων, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο αυτά έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ανάπτυξη. «Οι αξιολογήσεις των χωρών που ακολουθούν αυτό το δρόμο είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα», τονίζει ο διεθνής οίκος.

ΠΡΕΖΑ TV
23-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: