Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ..NO COMMENTS ΛΕΜΕ...

Σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζαν τα κυβερνητικά στελέχη στην προηγούμενη σύμβαση του 2007, έρχεται η διαδικασία που ακολουθείται στη νέα σύμβαση ΟΠΑΠ - Intralot.
Μάλιστα, ένα χρόνο πριν, στις 24 Ιουνίου του 2009, σε ερώτηση 31 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - ανάμεσά τους και σημερινοί υπουργοί - διατυπώνονταν η άποψη ότι ο ΟΠΑΠ έχει δημόσιο χαρακτήρα, ενώ σε άλλη ερώτηση στις 16 Ιουλίου του ίδιου έτους ζητούν από τους τότε υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού, την κατάθεση της σύμβασης στη Βουλή.
Τώρα όμως, η σύμβαση του ΟΠΑΠ δεν ακολουθεί αυτή τη διαδικασία που ζητούσαν τότε οι βουλευτές. Αντίθετα, διατείνονται ότι ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική επιχείρηση και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση δημοσιοποίησης.
Η σύμβαση με την Intralot έχει διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο, με αφετηρία την 31 Ιουλίου 2010.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αποφάσισε παράλληλα με την σύμβαση με την Intralot και την πρόσληψη τεχνικού και νομικού συμβούλου για την σύνταξη των προδιαγραφών του νέου διαγωνισμού, με τις πληροφορίες να τοποθετούν την έναρξή τους στα μέσα του φθινοπώρου.
Και στη νέα σύμβαση, η Intralot θα παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης συντήρησης και επιχειρησιακής λειτουργίας στον ΟΠΑΠ.
Το ίδιο δηλαδή που προβλεπόταν και στη σύμβαση του Ιουλίου του 2007.
Αυτό δείχνει ότι και η προηγούμενη διακυβέρνηση αλλά και η σημερινή, δε φαίνονται διατεθειμένες να σπάσουν τους διαχρονικούς δεσμούς του ΟΠΑΠ με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Παράλληλα, όπως προβλέπεται στη σύμβαση, η Intralot θα προχωρήσει σε επέκταση του συστήματος οπτικοακουστικής πληροφόρησης LOTOS Horizon, που θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση στο δίκτυο πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ 20.000 συσκευών τηλεοράσεων μέσω των οποίων θα μεταδίδονται πληροφορίες για τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ.
Επίσης, η Intralot θα προχωρήσει στην ανάπτυξη και λειτουργία νέων παιχνιδιών, Monitor Games, καθώς και παιχνιδιών άμεσης κλήρωσης, τα οποία θα διενεργούνται στο LOTOS Horizon και στα τερματικά αυτόνομης χρήσης.
Η ιδιωτική εταιρεία θα έχει αμοιβή από τα έσοδα και των νέων παιχνιδιών το ύψος της οποίας έχει καθοριστεί στο 8%.

ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: