Τετάρτη, Αυγούστου 18, 2010

ΑΝΑΚΩΧΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ WIKILEAKS O ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πρόθεση δηλώνει ο αμερικανικός στρατός να συνεργαστεί με τον ιστότοπο Wikileaks, ώστε να απαλειφθούν ευαίσθητες πληροφορίες από τα 15.000 έγραφα για τον πόλεμο του Αφγανιστάν που πρόκειται να δημοσιεύσει. Εν τω μεταξύ, η Ταϊλάνδη απαγόρευσε την πρόσβαση των πολιτών της στο wikileaks, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Η Κριστίν Χράφνσον, μέλος της ομάδας του Wikileaks, δήλωσε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί γνωστοποίησαν στους υπεύθυνους του ιστότοπου ότι είναι έτοιμοι για διάλογο. Ο επικεφαλής του Wikileaks, Τζούλιαν Εσέιντζ, είχε ζητήσει το περασμένο Σάββατο τη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να αφαιρεθούν από τα έγγραφα όσες πληροφορίες μπορούν να βλάψουν αθώους.

"Μπλόκο" από την Ταϊλάνδη

Οι περιπέτειες του αμερικανικού στρατού οδήγησαν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να απαγορεύσει το Wikileaks. Ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση στο wikileaks έχει προς το παρον ανασταλεί με βάση το έκτακτο διάταγμα του 2005.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το διαδίκτυο λογοκρίνεται στην ασιατική χώρα. Πολλές ιστοσελίδες έχουν απαγορευθεί, επείδη σε αυτές έχουν δημοσιευτεί μη κολακευτικά σχόλια για τη μοναρχία.

ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: