Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2010

ΣΊΓΗΣΑΝ 1,5 ΕΚΑΤ. ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΆ ΛΌΓΩ ΤΑΥΤΟΠΟΊΗΣΗΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟΕΣ ΚΑΡΤΕΣ SIM ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΕΚΑΝΑΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΥΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ...ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ SIM ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ...
ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ...

Νέα πτώση στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, τη δεύτερη κατά σειρά στο πρώτο εξάμηνο, κατέγραψε πρόσφατη μελέτη της Wireless Ιntelligence στη χώρα μας, καθώς οι τρεις εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν την απενεργοποίηση των μη ταυτοποιημένων πελατών καρτοκινητής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Wireless Ιntelligence, η οποία ανήκει στην παγκόσμια ένωση φορέων κινητής τηλεφωνίας, το σύνολο των συνδέσεων στην Ελλάδα υποχώρησε σε 18,2 εκατ. συνδέσεις στο τρίμηνο, παρουσιάζοντας πτώση 12,5%, που αντιστοιχεί σε 2,6 εκατομμύρια συνδέσεις από την αρχή του έτους, όταν ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 20,8 εκατομμύρια συνδέσεις.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε πάροχος κινητής τηλεφωνίας της χώρας χάνει 400.000- 500.000 χρήστες καρτοκινητής ανά τρίμηνο το 2010, δηλαδή συνολικά 1,5 εκατομμύριο συνδέσεις στο β΄ τρίμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα του «ξεκαθαρίσματος» των ανενεργών συνδέσεων.

Οπως επισημαίνει η έρευνα, η «εξυγίανση» των συνδρομητικών βάσεων των εταιρειών έρχεται σε μια στιγμή που ελληνικοί πάροχοι κινητής αντιμετωπίζουν μείωση των εσόδων τους, η οποία οφείλεται σε κανονιστικές πιέσειςκυρίως στα τέλη τερματισμού κινητής- και στις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας που εισήγαγε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους της χώρας. Η Wireless Ιntelligence αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος στην Ελλάδα, η Wind Ελλάς, θεωρείται ότι είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».
Πριν από την εκκαθάριση της πελατειακής βάσης εξαιτίας της διαδικασίας ταυτοποίησης, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα υπολογίστηκε ότι ανέρχεται στο 194% σύμφωνα με στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2009, αλλά έχει ήδη μειωθεί σε 170% το β΄ τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Η κατοχή πολλαπλών SΙΜ καρτών είναι επίσης ένας παράγοντας που θεωρείται ότι ευθύνεται για τη διατήρηση της διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας της χώρας σε... τεχνητά υψηλά επίπεδα.

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: