Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2010

ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΩ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ...ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;;;ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2ο ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ!!!

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ...ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΆΤΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ...ΘΑ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ...

Σημαντική υπερκάλυψη κατά 4,5 φορές σημείωσε η δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου, από τα οποία αντλήθηκαν 1 δισ. 170 εκατ. ευρώ.

Το επιτόκιο έφτασε το 4,82%, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 4,65% της προηγούμενης έκδοσης στις 13 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τον Οκτώβριο το ύψος των λήξεων από τις παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων φτάνει σε 4,7 δισ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί τμηματικά, καθώς θα ακολουθήσει την επόμενη Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, η έκδοση τριμήνων εντόκων γραμματίων και νέες εκδόσεις τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, περιοδεία σε Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία ξεκινά από την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την ενημέρωση ξένων αξιωματούχων σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί την Τετάρτη στο Λονδίνο με διεθνείς επενδυτές, ώστε να παρουσιάσει την πρόοδο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, καθώς και διεθνείς επενδυτές.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου εκτός από το road show με διεθνείς επενδυτές, θα συναντηθεί με και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Με την επιστροφή την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν και συναντήσεις τόσο του κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με τα στελέχη της τρόικας, τα οποία θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν τόσο στη σημαντική υστέρηση που παρουσιάζεται στο σκέλος των εσόδων (περίπου 1,5 δισ. ευρώ) και στον τρόπο κάλυψής της, όσο και στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στις ΔΕΚΟ και σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ), όπου το β΄ εξάμηνο δημιουργούνται επιπλέον ανάγκες στο σκέλος των δαπανών. Η ενδιάμεση αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, με βάση την οποία θα εγκριθεί η γ΄ δόση του δανείου που θα εκταμιευθεί τον Δεκέμβριο, θα γίνει Οκτώβριο, όταν θα έρθει εκ νέου στη χώρα το «υψηλόβαθμο» κλιμάκιο της

ΠΡΕΖΑ TV
14-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: