Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ 6/9/2010

«Ενα δεκαπεντάχρονο παιδί δολοφονήθηκε την ώρα που μπουμπούκιαζε η ζωή του. Γιατί απέναντί του πήγαν γυρεύοντας και στάθηκαν αποφασισμένοι να πυροβολήσουν οι κατηγορούμενοι, για να δείξουν την ωμή υπεροχή της ένοπλης εξουσίας».Είναι φράσεις από την αγόρευση που έκανε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Νίκος Κωνσταντόπουλος, στη δίκη με κατηγορούμενους τους δύο ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Για μία «από τις σοβαρότερες δίκες της μεταπολίτευσης» μίλησε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ενώ τη χαρακτήρισε «δίκη μέσα από την οποία περνάει η Ιστορία, δίκη που γράφει Ιστορία, δίκη που ανήκει στην Ιστορία».

Αναφερόμενος στους δικαστές και στον εισαγγελέα ο συνήγορος τόνισε ότι «είναι παρήγορο και αισιόδοξο αυτό το δείγμα λειτουργίας δικαστών και δικαστηρίου, σε μια περίοδο που και η Δικαιοσύνη ταλανίζεται από εσωτερικές δυσαμαρτίες και χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα», ενώ παρομοίασε την υπόθεση Γρηγορόπουλου με τη δολοφονία του μικρού Καλτεζά, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τη δολοφονία του μικρού Καλτεζά, πριν είκοσι πέντε χρόνια, και του έφηβου Κίκερη πριν δεκαπέντε χρόνια, από πυροβολισμούς αστυνομικών, που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα νιάτα και τα αφάνισαν, σπέρνοντας τον όλεθρο στα σπίτια τους». «Ο Αλέξανδρος», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, «ζούσε με ελπίδα ότι θα περάσει από όλα τα στάδια της ηλικίας «που δεν μπορεί να τα αποφύγει κανείς» και θα γινόταν ηλικιωμένος, όπως έγραψε στην τελευταία του έκθεση.

Γι’ αυτό δεν φαντάστηκε ποτέ, όταν στο τετράδιό του έγραφε σχόλια και απαντήσεις, για το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού», του αδελφού που απευθύνεται στην αδελφή του, Αρετή, ότι σήμερα στο δικαστήριό σας η αδελφή του, Αρετή κι αυτή, θα άκουγε για τον νεκρό της αδελφό».
Με «αρχαία τραγωδία» παρομοίωσε ο συνήγορος την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου, ενώ χαρακτήρισε «ύβριν» τη στάση της υπεράσπισης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι άνανδρο να ξανασκοτώνεις τον νεκρό»...
Και επεσήμανε: «Πίσω από τη δολοφονία του Αλέξανδρου, που πριν ξεβλαστήσει από τη γη, στη γη ξαναγύρισε κι έγινε χώμα, βρίσκονται ανθρώπινες αποφάσεις κι επιδιώξεις. Οι αποφάσεις κι επιδιώξεις των κατηγορουμένων».
Η δίκη θα συνεχιστεί μεθαύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Β. Σαραλιώτη.

Μαίρη Μπενέα

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: