Σάββατο, Σεπτεμβρίου 11, 2010

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΛΕΕΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ…ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ Ο ΒΛΑΚΑΣ;;;

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι «το κλίμα σταδιακά αλλάζει, ωστόσο πρέπει να πείσουμε ότι δεν πρόκειται για αναλαμπή. Πρέπει να αποδείξουμε ότι Ελλάδα αλλάζει σελίδα».

Στα θετικά σημάδια των ημερών συμπεριέλαβε την «ψήφο εμπιστοσύνης» που απροσδόκητα πήρε η ελληνική αγορά ομολόγων από τη Νορβηγία και πιο συγκεκριμένα από το 2ο μεγαλύτερο επενδυτικό σχήμα στον κόσμο, το Κρατικό Συνταξιοδοτικό Ταμείο Global, με ενεργητικό 450 δισ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, επενδύει σε ελληνικά ομόλογα, θεωρώντας πως η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει.

«Η ελληνική κοινωνία πονάει αλλά αποδέχεται την ανάγκη αλλαγών και δίνει χρόνο στην κυβέρνηση» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τόνισε όμως ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος που πρέπει να διανυθεί επαναλαμβάνοντας αυτό που και ο Πρωθυπουργός είχε πει σε προηγούμενη ομιλία του, ότι δηλαδή «δεν έχουμε λήξη συναγερμού».

Ξεκαθάρισε πως «η πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα» και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως «η κατεύθυνση είναι μία: να φέρουμε σε πέρας το πρόγραμμα που ακολουθούμε και να αλλάξουμε τη χώρα».

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, κίνηση την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά θετική».

ΠΡΕΖΑ TV
11-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: