Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12, 2010

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στην ανακοίνωση ότι σύμφωνα με την σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα τιμωρούνται οι εταιρίες εκείνες που θα αμείβουν λιγότερο τις γυναίκες υπαλλήλους από τους άνδρες συναδέλφους τους προέβη σήμερα η γαλλική κυβέρνηση. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εργασίας, Ερίκ Βερτ, "αρχιτέκτονας" του σχεδίου που προκάλεσε γενική απεργία στις αρχές της εβδομάδας, διέψευσε την κριτική ότι κάνει διακρίσεις κατά των γυναικών υποχρεώνοντάς τις να εργάζονται περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους άνδρες για να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια.

"Το πρόβλημα δεν είναι τα χρόνια εργασίας, σε ό,τι αφορά στις γυναίκες, το πρόβλημα είναι οι μισθοί: οι μισθοί των γυναικών είναι χαμηλότεροι σε σχέση με εκείνους των ανδρών που κάνουν την ίδια δουλειά. Αυτό αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία και το κοινωνικό μας μοντέλο", δήλωσε ο Βερτ στο ραδιόφωνο Europe 1.

"Στο σχέδιο μεταρρύθμισης προβλέπεται ότι θα τιμωρούνται οι εταιρίες που κάνουν μισθολογικές διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών με μέχρι και 1% του μισθολογίου τους", είπε ο Βερτ και πρόσθεσε ότι τα συνδικάτα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό κόμμα παραπλανούν τους ψηφοφόρους λέγοντας ότι μπορεί να αποφευχθεί η σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι χωρίς αυτή την αύξηση του ορίου ηλικίας το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας θα χάνει 45 δις ευρώ το χρόνο μέχρι το 2020.

ΠΡΕΖΑ TV
12-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: