Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ…ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΧΘΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ...

Με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος αρνείται ότι το συνδικάτο έχει εγκαταλείψει τα σχέδια απεργιακών κινητοποιήσεων. Διευκρινίζει ότι στη χθεσινή συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε ότι «δεν έχει αποφασιστεί κάποια απεργία στο επόμενο χρονικό διάστημα» και όχι ότι «δε χρειάζονται απεργίες».

Σχολιάζοντας τη διαπίστωση ότι το μνημόνιο είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός, είπε ότι "η διαφωνία μου με το μνημόνιο δε σημαίνει ότι υποχρεούμαι να συμφωνήσω ότι υπάρχει ορατή εναλλακτική κυβερνητική λύση".

"Επειδή ο δημόσιος διάλογος κινείται στο δίπολο 'μνημόνιο ή όχι «μνημόνιο' καλό είναι να μην θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί ν’αντικατασταθεί με το εφεύρημα, Μνημόνιο ή Γενική Απεργία", πρόσθεσε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

ΧΘΕΣ ΕΛΕΓΕ...

"Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μισθολογικές μειώσεις και την πιο βίαιη επίθεση στα δικαιώματά τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή, αλλά δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε", ανέφερε.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Παναγόπουλος, η ΓΣΕΕ δεν σχεδιάζει γενική απεργία για το άμεσο μέλλον. Επισήμανε δε, ότι "παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις". Παράλληλα εξέφρασε το φόβο του ότι τα μέτρα λιτότητας μπορεί να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή.

"Φοβάμαι ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί, η ανεργία θα γίνει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε αντιδράσεις εκτός των θεσμοθετημένων διαδικασιών, από ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν. Η εκτίμησή μας είναι ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 150.000 - 170.000 άτομα το 2011", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
24-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: