Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ

Ξεκινά το απόγευμα τριήμερο Φεστιβάλ «Αμεσης Δημοκρατίας» στους χώρους της Φιλοσοφικής και Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ.
Το Φεστιβάλ που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, περιλαμβάνει ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις και χάπενινγκ. Στις ομιλίες θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις διανοούμενοι από το χώρο των επιστημών, των κινημάτων, της εργασίας και πανεπιστημιακών, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή του Ισπανού δημάρχου, Χουάν Μανουέλ Σάντσεζ Γκορντίγιο, του χωριού Μαριναλέντα της Ανδαλουσίας, το οποίο έχει γίνει γνωστό για την κοινωνική του οργάνωση (δεν υπάρχουν αστυνομικοί και άνεργοι, όλοι αμείβονται με τον ίδιο μισθό κ.ά.)
Επίσης, θα παραστεί ο Βέλγος διανοούμενος, μέλος της Καταστατικής Διεθνούς και συγγραφέας, Ραούλ Βάνεγκεμ, ο οικονομολόγος των ΗΠΑ, Πίτερ Μπόμερ κ.ά.
Οι ομιλίες θα έχουν ως επίκεντρο την κρίση, την έξοδο από τον καπιταλισμό και την άμεση δημοκρατία, ενώ στον αύλειο χώρο των σχολών θα πραγματοποιούνται συναυλίες από συγκροτήματα.

ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: