Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ…Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…

Στις κινητοποιήσεις αναφέρεται και η εφημερίδα «Les Echos». Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Κινητοποιήσεις στην Ευρώπη, χωρίς όμως μεγάλη συμμετοχή στις απεργίες», επισημαίνεται πως «τα συνδικάτα των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τα αυστηρά κυβερνητικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί με στόχο την εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών των κρατών».

Αναφορά γίνεται στη γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα κατά των προωθούμενων αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στις διαδηλώσεις στη Ρουμανία, αλλά και στις συμπλοκές των οδηγών φορτηγών και βυτιοφορέων με αστυνομικούς μπροστά από τη Βουλή στην Αθήνα. Προστίθεται ακόμα ότι οι «Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται για μια ακόμη φορά να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, στις 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο 24ώρης απεργίας».

Μέχρι στιγμής, διαδηλώσεις και απεργίες να έχουν προγραμματιστεί σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λιθουανία, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Κύπρο, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Σερβία.

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2010

1 σχόλιο:

adespotos είπε...

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΙΑΛΙΤΙ ΤΩΡΑ...ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...