Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2010

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Αγρινίου με προβλήματα σε προσωπικό και εξοπλισμό εις βάρος των ασθενών αλλά και εργαζόμενων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα:

* Το μικροβιολογικό τμήμα δεν λειτουργεί εδώ και 2 μήνες καθώς η σύμβαση της μικροβιολόγου έληξε και δεν ανανεώθηκε.
* Υπάρχει μόνο 1 οφθαλμίατρος για χιλιάδες ασφαλισμένους και δεκάδες συμβάσεις γιατρών λήγουν και δεν ανανεώνονται.
* Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 75 γιατρούς έχουν μείνει 51 με την κατάσταση μέχρι τέλος του χρόνου να γίνει ακόμη χειρότερη λόγω συνταξιοδότησης αρκετών από αυτούς.
* Λόγω ακριβώς αυτών των ελλείψεων οι ασφαλισμένοι οδηγούνται στην αναμονή έως και 1 μήνα προκειμένου να κλείνουν ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις.
* Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό όπως μονάδα οστικής πυκνότητας, ψηφιακή μαστογραφία αλλά και το ότι το ΙΚΑ Αγρινίου δεν είναι συμβεβλημένο με το νοσοκομείο της πόλης για όλες τις ειδικότητες, εξωθούν τους ασφαλισμένους σε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση αφού καταφεύγουν σε ιδιώτες.

Σα να μη φτάνουν οι τεράστιες ελλείψεις, η κατάσταση επιδεινώνεται με τις αναμενόμενες μετατάξεις δυο αναισθησιολόγων σε Μεσολόγγι και Αμαλιάδα. Το αποτέλεσμα θα είναι, τονίζει το ΕΚ, η δημιουργία μεγάλων κενών και ελλείψεων και στον τομέα αυτό και η εντατικοποίηση της δουλειάς για τους άλλους δυο εναπομείναντες αναισθησιολόγους, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των επεμβάσεων στους ασθενείς. Απαιτεί άμεσα να ανακληθεί η απόφαση και καλεί το διοικητή του νοσοκομείου να μη δεχτεί να γίνουν οι μετατάξεις αφού γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: