Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΝ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΑΝΕΙΑ…ΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Ως ζήτημα κομβικής σημασίας για την έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο πρωθυπουργός την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζοντας πως αν παταχθεί, η Ελλάδα δεν θα έχει ανάγκη νέων δανείων. Το πρόβλημα της ανεργίας κυριάρχησε στις επαφές του πρωθυπουργού στη Νορβηγία.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου μετά το τέλος των εργασιών της 13ης Συνδιάσκεψης του Όσλο, ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο που διοργανώνει η "Διεθνής Διαφάνεια" στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, με θέμα τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους. Σχολιάζοντας τα κεφάλαια που φεύγουν από την Ελλάδα και καταλήγουν σε αυτούς, είπε ότι πρόκειται για χρήματα που ανήκουν στην κοινωνία.

Όσον αφορά στην απασχόληση, προανήγγειλε συνεργασία με τη Νορβηγία για την αξιοποίηση της εμπειρίας της για την αντιμετώπιση της Νορβηγίας, προσθέτοντας ότι ο ΟΑΕΔ με εξαίρεση μερικά τμήματά του είναι απαρχαιωμένος. Το ζήτημα της ανεργίας απασχόλησε και τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη συμφωνία συνεργασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO). Εκτίμησε ότι θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία θα θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τους δείκτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον επικεφαλής του ILO, Χουάν Σομαβία, ζήτησε την αξιοποίηση της εμπειρίας του οργανισμού για την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων. Όπως γνωστοποιήθηκε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, θα επισκεφθεί την έδρα του οργανισμού, στη Γενεύη.

Οικονομία

Όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για φέτος δεν αλλάζουν, παρά την υστέρηση που παρουσιάζεται στα έσοδα. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντ. Στρος - Καν συμφώνησαν στην αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MEGALA OREOPOIMENA PAXIA LOGIA gia na riksoume staxti sta matia tou kosmou...posa disekatomyria kataxrastikane oi politikoi oloa ta xronia? ekei den exei forodiafigei? kai gia na katalavoume to megethos tis ilithiotitas tou atomou...oles oi xores daneizontai xrimata, afto ti simainei? oti kai se aftes oi forodiafygi einai megali?