Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ‏

"Θεσσαλονίκη. 7-10-2000. Ο γενικός αρχίατρος Παύλος Διδάγγελος, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 18ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοινώνει: Δραματική αύξηση του καρκίνου των όρχεων σε στρατεύσιμους.

Ωστόσο υφίσταται στο πρόβλημα αυτό μια δραματικότερη διάσταση: «και προσέθεσε ότι οι στρατιώτες διατάζουν να αναφέρουν σε ανώτερους ή γιατρούς για τυχόν ενοχλήσεις-συμπτώματα κατά την διάρκεια της θητείας και της εκπαίδευσής τους, με αποτέλεσμα να έρχονται σε μας με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο».

Στο ίδιο συνέδριο δηλώνεται ότι η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού θεραπεύει το 98% των περιπτώσεων. Αντιθέτως αντιστρόφως ανάλογη είναι η επιτυχία σε σχέση με την καθυστέρηση της αντιμετώπισης του προβλήματος".

Η ανακοίνωση του γενικού αρχίατρου Π.Διδάγγελου, προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του 18ου Ιατρικού Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων που καταγράφει «δραματική αύξηση του καρκίνου των όρχεων σε στρατευσίμους» προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης του έφεδρου, αλλά μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενδεικτικό των τεράστιων κινδύνων που ελλοχεύουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της Υποχρεωτικής Στράτευσης.

Εξάλλου, είναι συχνές οι καταγγελίες για τα επικίνδυνα όπλα που έχει στην κατοχή του ο ελληνικός στρατός. Όπλα και πυρομαχικά Απεμπλουτισμένου ουρανίου, ευρεία χρήση ακατάλληλων-επικίνδυνων υλικών και στα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, μεγάλοι κίνδυνοι για το σύνολο του προσωπικού, τους κατοίκους-αγρότες-κτηνοτρόφους περιοχών δίπλα σε πεδία βολής έχουν καταγραφεί ξανά και ξανά, αλλά τα επιτελεία, το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αδιαφορεί.

Προβλήματα εξάλλου που εντοπίζονται και στις μονάδες που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, οι οποίες έδρεψαν τους θανατηφόρους καρπούς των βάρβαρων βομβαρδισμών του λαού της Γιουγκοσλαβίας, με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Εμείς καλούμε το Υγειονομικό και το ΓΕΕΘΑ να δημοσιοποιήσει άμεσα τα αποτελέσματα της σχετικής ανακοίνωσης, να πληροφορήσει επίσημα και υπεύθυνα για τους λόγους και τις αιτίες που συνδέονται με την επικίνδυνη αυτή κατάσταση που λέγεται «υποχρεωτική στράτευση» και να πληροφορήσει για τα απαραίτητα μέτρα που οφείλει να λάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2010

1 σχόλιο:

shin0bi είπε...

Να τον παίζουν συχνότερα να μην πήζει η φέτα.