Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2010

ΩΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Αιχμηρή απάντηση, με μπόλικη δόση ειρωνείας, φέρεται να έδωσε την Τετάρτη ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην ευρωπαία Επίτροπο Βίβιαν Ρέντινγκ, που επέκρινε δριμύτατα την Γαλλία για τις απελάσεις Ρομά.
Ο κ. Σαρκοζί πρότεινε στην επίτροπο να δεχθεί τους Ρομά η χώρα της, το Λουξεμβούργο, δήλωσαν γάλλοι βουλευτές έπειτα από γεύμα που είχαν με τον πρόεδρο.
"(Ο Σαρκοζί) δήλωσε ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, τους γαλλικούς νόμους και ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να προσάψει κανείς στη Γαλλία, όμως αν οι Λουξεμβούργιοι επιθυμούν να δεχθούν (τους Ρομά) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", δήλωσε ο Μπρουνό Σιντό, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.
"Είπε ότι η πολιτική μας είναι σωστή και ότι είναι σκανδαλώδες, θα δώσει περισσότερες εξηγήσεις την Πέμπτη (στις Βρυξέλλες στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ), το γεγονός ότι η Ευρώπη εκφράζεται με τέτοιο τρόπο για τα όσα πράττει η Γαλλία", πρόσθεσε ο Σιντό.
Ο βουλευτής Μισέλ Ουέλ επιβεβαίωσε από τη μεριά του πως ο Σαρκοζί δήλωσε ότι: "η ευρωπαία Επίτροπος κατοικεί στο Λουξεμβούργο που είναι πολύ κοντά στη Γαλλία, θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν το Λουξεμβούργο μπορούσε να δεχθεί μερικούς Ρομά".

ΠΡΕΖΑ TV
15-9-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμ βεβαια,για μαλακες τους εχεις τους Λουξεμβουργιους να δεχτουνε τους Ρομα στη χωρα τους και να χαλασει ο τουρισμος τους?Κριτικη κανουνε για να δειξουν οτι και καλα τους ενδιαφερουν τα ανθρωπινα δικαιωματα.Ειναι σαν κατι δικους μας που σκουζουνε για τους μεταναστες και οι ιδιοι δεν εχουν βοηθησει κανεναν απο αυτους,ουτε εχουν προτεινει κατι για τη λυση του προβληματος.Απλα καθονται στη γωνια και κριτικαρουνε και βριζουνε φασιστα οποιον τολμησει να διαμαρτυρηθει για την εγκληματικοτητα.Μπραβο του Σαρκοζι,εχει αρχιδια και τα δειχνει!Αντε και στα δικα μας!

Ανώνυμος είπε...

τα δικα σας θα αργησουν ψιψικα μου... κανατε 35 χρονια να ξαναμπειτε στη Βουλη, αλλα τοσα θα κανετε για να ξεκολλησετε απο το 5.5%
βλαμμενα του Παττακου