Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ…ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΘΩΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!!!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδα ολοκληρώνονται οι καταθέσεις των μαρτύρων και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα χρειαστεί περίπου 20 ημέρες μετά την λήξη των εργασιών για την σύνταξη πορίσματος.

Ωστόσο, μέχρι τότε δεν θα έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι επανεκτιμήσεις των 8 ανεξάρτητων οίκων στους οποίους απευθύνθηκε η προανακριτική, ούτε το άνοιγμα των λογαριασμών οφ σορ και μη εταιρειών που αναμένεται από δικαστική συνδρομή από την Κύπρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πώς θα προχωρήσει η επιτροπή στο επόμενο στάδιο ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Τσιρώνης δήλωσε ότι η ζημία του Δημοσίου είναι δεδομένη, με την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας με άλλα ακίνητα που το Σώμα Ορκωτών εκτιμητών αποτίμησε σε 110 εκατομμυρίων ευρώ.
«Από εκεί και πέρα, είπε, ποιοι θα παραπεμφθούν στο δικαστικό συμβούλιο και για ποιους στοιχειοθετείται κατηγορία είναι άλλο θέμα».

Αναφερόμενος στο θέμα των επανεκτιμήσεων, όπως είπε ο κ. Τσιρώνης, οι 8 εταιρείες θα κάνουν εξαρχής εκτιμήσεις και δεν θα επιβεβαιώσουν απλώς τις εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.

Καταθέτοντας σήμερα Τετάρτη στην προανακρτική επιτροπή ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στο θέμα του αποχαρακτηρισμού του αρχαιολογικού χώρου στην Ουρανούπολη και στην ανταλλαγή του, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Πάντως, στην κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, δήλωσε αναφερόμενος στον επίμαχο αποχαρακτηρισμό ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε τη δυνατότητα να ανακαλέσει το σχετικό συμβόλαιο.

ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: