Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

ΑΝΑΚΑΛΕΙ Η ΕΣΗΕΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ...ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕ ανακαλεί την απεργία που είχε προκηρύξει για αύριο Παρασκευή στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" έπειτα από την δέσμευση για ανάκληση των απολύσεων από την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Έπειτα από την ανάκληση των απολύσεων στον Όμιλο Τεγόπουλου, η ΕΤΗΠΤΑ ανέστειλε την 24ωρη απεργία των μελών της που είχε κηρύξει για αύριο Παρασκευή 1 η Οκτωβρίου 2010. Κατόπιν αυτού, η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει, την απεργία συμπαράστασης των μελών της, που είχε κηρύξει για την ίδια ημέρα».

Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση:

«Την ώρα που ο κλάδος πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις σε «ΔΟΛ» και «ΠΗΓΑΣΟΣ», διευθυντικά στελέχη αλλά και ορισμένοι «συνάδελφοι», με παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων και εκφοβισμό των εργαζομένων, επιχειρούν να υπονομεύσουν τον συνδικαλιστικό αγώνα.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει όλες αυτές τις πρωτοφανείς ενέργειες, οι οποίες και τίθενται υπόψη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Επισημαίνει ότι, η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως προβλέπει το Καταστατικό, και όλοι οφείλουμε να πειθαρχούμε. Διάφορες κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες με κάλπες και άλλα ανάλογα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ουσιαστικά αποτελούν μεθοδεύσεις με στόχο την ΕΣΗΕΑ και την γενικότερη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος».

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: