Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΕΣΕΕ

Μια στροφή στην ενίσχυσης της υγιούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας διέκρινε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, "η μείωση κατά 4% - από 24% σε 20% - της φορολογίας των μη διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων που επανεπενδύονται, αξιολογείται θετικά, αν και αφορά κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις, με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξουν επαρκή κέρδη για επανεπένδυση".

Παράλληλα όμως η ΕΣΕΕ τονίζει ότι "παρότι το γενικότερο πνεύμα των δηλώσεων και των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κινήθηκε στη στρατηγική ελπίδας και απηχούσε μια ανάγκη να διαμορφωθεί ένα αισιόδοξο κλίμα στην κοινωνία και στην αγορά, η πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική επιχειρηματικότητα και ο Έλληνας καταναλωτής απέχει πολύ από το στόχο αυτό".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Β. Κορκίδης δήλωσε: «Ακούσαμε ότι «ναι γίνεται». Δεν ακούσαμε όμως το «πως γίνεται» και «μέχρι πότε» θα γίνεται. Το μόνο που ξεκαθαρίστηκε είναι ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης δεν πρόκειται να καταγραφούν, στην πραγματική οικονομία, πριν το 2013".

Συμπλήρωσε δε ότι "συμφωνούμε σε μια συλλογική μάχη όλων για την επιβίωση. Θέλουμε να πάμε μπροστά, όμως στο ελληνικό εμπόριο παραμένουν απαράλλαχτα τα ίδια ερωτήματα και μάλιστα χωρίς ικανοποιητικές απαντήσεις. Γνωρίζουμε ότι η λύση δεν θα είναι απλή και πρέπει να προκύψει από έναν συνδυασμό συντονισμένων ενεργειών της Κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους".

Αναφορικά με την εξαγγελία από τον Πρωθυπουργό για έναν «χάρτη επιχειρηματικότητας», η ΕΣΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει να αποτυπώνει τον επιχειρηματικό χάρτη του εμπορίου στην «ΓΕΩΒΑΣΗ».

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε ο Β. Κορκίδης, "ελπίζει ότι η κάρτα του πολίτη θα βοηθήσει στην απλοποίηση διαδικασιών που σχετίζονται με την επιχειρηματική λειτουργία".

ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: