Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

ΟΛΙ ΡΕΝ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΡΑΒΙ»…ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ…

Εάν η Σλοβακία δεν δεχτεί, τελικά,ι να εκταμιεύσει το δάνειο προς την Ελλάδα, οι υπόλοιπες 14 χώρες της ευρωζώνης θα επωμιστούν αναλογικά το ποσό, που αντιστοιχεί στη Σλοβακία για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το Ecofin ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Όλι Ρεν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σλοβάκο υπουργό Οικονομικών, Ιβάν Μίκλος, για το θέμα του δανείου προς την Ελλάδα. Ο επίτροπος επισήμανε στον Σλοβάκο υπουργό ότι η κρίσιμη απόφαση που έλαβαν οι χώρες του ευρώ για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι προς το γενικό συμφέρον ολόκληρης της ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένης και της Σλοβακίας.
«Είναι σημαντικό τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να είναι αλληλέγγυα μεταξύ τους. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι», δήλωσε ο Ολι Ρεν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και αρκετοί υπουργοί Οικονομικών χωρών του ευρώ εξέφρασαν, κατά το Συμβούλιο Eurogroup, τη δυσαρέσκειά τoυς για την παραβίαση της δέσμευσης, που ανέλαβε η Σλοβακία, ενώπιων της ευρωζώνης.

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: