Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΟΚ ΡΙΧΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Φωτογραφίες από ασθενή πνευμόνια και καρκίνο του λάρυγγα θα «κοσμούν» τα πακέτα των τσιγάρων στις χώρες της Ε.Ε, σύμφωνα με πρόταση που κατέθεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά του καπνίσματος.

Προτάθηκε επίσης η ευρωπαϊκή νομοθεσία να ενισχυθεί ώστε να υπογραμμίζονται ακόμη περισσότερο οι ουσίες που προκαλούν εξάρτηση. Σήμερα ο νόμος ορίζει ανώτατα όρια στην περιεκτικότητα νικοτίνης, μονοξειδίου του άνθρακα ή πίσσας στα τσιγάρα, αξιώνει να υπάρχουν γραπτές προειδοποιήσεις στα πακέτα τους και απαγορεύει τον χαρακτηρισμό των τσιγάρων ως "ελαφρών" ή "με χαμηλή περιεκτικότητα πίσσας".

Οι ιδέες αυτές παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησαν οι Βρυξέλλες ενόψει μιας αναθεώρησης της τρέχουσας νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού, η οποία προβλέπεται να γίνει το 2012.

"Ο καπνός δεν είναι ένα προϊόν όπως τα άλλα. Δημιουργεί εξάρτηση, προκαλεί ασθένειες και πόνο στους πολίτες μας και δαπάνες για την υγεία στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν", υπογραμμίζει ο Επίτροπος για την Υγεία Τζον Ντάλι.

Παρά τους κινδύνους "το 30% των Ευρωπαίων εξακολουθεί να καπνίζει και ανησυχώ ιδιαίτερα επειδή καπνίζει το 35% των νεαρών Ευρωπαίων", προσθέτει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

Σήμερα τέσσερις μόνον από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές προειδοποίησης με χρήση εικόνων: το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Βρετανία και η Λετονία.

ΠΡΕΖΑ TV
24-9-2010

4 σχόλια:

Dr. Lou. La είπε...

Βεβαια το τσιγαρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τησ μοδας πια

Τωρα προτεραιοτητα εχει
το ΧΑΣΙΣ
η ΗΡΩΙΝΗ
τα ΧΑΠΑΚΙΑ

γι αυτα ΤΙ θα κανει η κομισιον για να ...μας προστατεψει;!

Υποκριτες, ηλιθιοι
χαμενα κορμια ολοι τους

Eαν ΗΘΕΛΑΝ μπορουσαν να μας ...σωσουν ΚΑΙ απο τα ναρκωτικα...


που ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ και πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ απο το τσιγαρακι για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ....ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΤΕΤΟ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

"Ελευθερια επιλογης";

"Δικαιωμα στην αυτοκαταστροφη, ως εκφραση ελευθεριας";

Τι ειναι αυτα ωρε;

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 11:53 μμ: Τσολιά στα τέτοια μου δεν έχω βάλει ακόμα και έφτασα στα 40. ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. Αν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΚΕ ΓΚΕ; KAMIA κουφάλα με μάσκα προστάτη (νταβατζή κρατικό) δεν θα μου πει τι θα κάνω. Λοιπόν και τις φούντες μου θα πίνω, και τα τσιγάρα μου θα κάνω, ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ θέλετε δεν θέλετε, οπότε ναι "Δικαιωμα στην αυτοκαταστροφη, ως εκφραση ελευθεριας"! Τραβάει κανείς ζόρι; Το ξαναλέω, ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ ΖΟΡΙ; Ζήτησα από καμιά κουφάλα να με σώσει; ΝΑΙ ΡΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΩ, ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΣΩΘΗΤΕ ΕΣΕΙΣ. Το να μην καπνίζω σε κλειστό χώρο το καταλαβαίνω, βλάπτω και άλλους, οπότε πάσο! Την ποινικοποίηση όμως στο πως θα χειριστώ το σώμα μου στον ιδιωτικό μου χώρο από καμιά νεκροκεφαλή νομοθέτη δεν τη δέχομαι, και πολύ όμορφα και ταπεινά θα πάρουν τα τέτοια μου για μια ακόμα φορά. Με λίγα λόγια, όσο υπάρχουν μπάτσοι, εμείς θα είμαστε καπάτσοι! Γκεγκε; Αντε μπράβο με τις σωτηρίες, ΠΟΥΛΟ!

Προς Dr.Lou.La: Καλέσε γιορτέσε, όλα σε ένα τσουβάλι, έτσι κάπνιζε εσύ ότι και καλά είναι λιγότερο επικίνδυνο. Όταν ξυπνησεις πιές και καμια φράπα και αναρωτήσου τι τεράστια λαϊκίστικη μαλακία είπες. Για την κοινωνια πάντα μιλάμε. Τοξικομανείς είναι ας πούμε 100000, τοξικομανείς από το τσιγάρο και αλκοολούχα ποτά ειναι 100000000! Τι είναι πιο επικίνδυνο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;