Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

ΔΟΥΚΑΣ: «ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΩΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ».ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ.ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;;

Γραπτό τετρασέλιδο υπόμνημα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση Βατοπεδίου, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ Πέτρος Δούκας.
Στο υπόμνημά του ο κ. Δούκας χαρακτηρίζει απολύτως αβάσιμες και έωλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται ότι ενήργησε κατά παράβαση του νόμου και τον καθηκόντων του γιατί υπέγραψε την υπ' αριθμό 26/20.5.2004 γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.
Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν είχε καμία έμμεση ή άμεση ανάμειξη, σε οποιαδήποτε επιλογή ακινήτου, ή εκτίμηση αξίας, ή αποδοχή ή εισπρακτική με την δικονομική έννοια του νόμου, και αυτό προκύπτει, όπως λέει ο ίδιος, και από τις καταθέσεις των μαρτύρων.
«Το να μην αποδεχθώ ομόφωνες αποφάσεις και εισηγήσεις των αρμόδιων θεσμοθετημένων οργάνων του κράτους θα αποτελούσε πράξη αυθαιρεσίας και μη τήρηση της νομιμότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο σημειώνει: «όσον αφορά τη μη ανάκληση των τριών προγενέστερων αποφάσεων που εξεδόθησαν επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τους τότε υφυπουργούς Δρυ και Φωτιάδη αποδέχθηκα την υπ αριθμό 26/2004 γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων. Η αποδοχή ήταν μονόδρομος για εμένα καθόσον η γνωμοδότηση ήταν ομόφωνη. Αν δεν την αποδεχόμουν θα αυθαιρετούσα, δεδομένου ότι αποτελεί πάγια τακτική τόσο των υπουργών όσο και οιουδήποτε νουνεχούς δημόσιου λειτουργού».
«Σας υπενθυμίζω πως ο κ. Φωτιάδης, πιεζόμενος από φορείς της Ξάνθης και της γύρω περιοχής, έθεσε ερώτημα στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημόσιων Κτημάτων, αν συντρέχει λόγος αναθεώρησης των προηγούμενων γνωμοδοτήσεων με βάσει κάποια υποτιθέμενα νέα στοιχεία που προσκόμισαν ενδιαφερόμενοι φορείς της περιοχής. Αλλά δεν ανακάλεσε τις προηγούμενες ομόφωνες γνωμοδοτήσεις που είχε αποδεχθεί γιατί αυτό θα αποτελούσε αυθαίρετη ενέργεια», προσθέτει.
Ο κ. Δούκας διερωτάται πώς είναι δυνατό να του αποδίδεται ευθύνη για την υιοθέτηση της παραπάνω γνωμοδότησης «ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται εδώ και 12 μήνες στην εξουσία, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ανακλήσεως».
«Ούτε μπορώ να κατανοήσω πως εγκαλούμαι από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ανέτρεψα πράξεις των υπουργών του για τις οποίες το ίδιο τους αθώωσε πανηγυρικά», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να μην αποδεχθεί την εισήγησή του και επισημαίνει ότι είχε όλη την εποπτεία της υπόθεσης και γνώριζε τα πραγματικά περιστατικά.
Αναφερόμενος στις ανταλλαγές ακινήτων, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία δική του απόφαση, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών που να φέρει την υπογραφή του. «Συνεπώς ουδεμία παράνομη αλλά ούτε και παράτυπη πράξη έχω τελέσει», τονίζει.
Τέλος αναφέρει ότι έχει συνυπογράψει «την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ανταλλαγή μόνο ακινήτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: