Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2010

ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Όπως αναφέρει η Cyprus Mail, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ενθαρρύνονται να συμβάλλουν στη διαδικασία της επανένωσης μέσω εταιρικών συνεταιρισμών των δύο κοινοτήτων.

Ως μέρος ενός προγράμματος αποκαλούμενου "Οικονομική Αλληλεξάρτηση", επιχορηγήσεις θα είναι διαθέσιμες για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που ενδιαφέρονται να συνεταιρισθούν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε επιχειρηματίες, όσο σε ατομικές και επαγγελματικές οργανώσεις. Ο βασικός σκοπός του σχεδίου είναι να προωθήσει την οικονομική αλληλεξάρτηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων μέσω της ενίσχυσης των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεών τους.

"Τόσο το ελληνοκυπριακό ΚΕΒΕ (Κεντρικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου) όσο και το τουρκοκυπριακό επιμελητήριο υποστηρίζουν και προωθούν τους δικοινοτικούς επιχειρηματικούς συνεταιρισμούς" δήλωσε ο Μάνθος Μαυρομμάτης, που ηγείται του ΚΕΒΕ.

Με το σχέδιο διατίθεται ένα ποσό 192.000 ευρώ για ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους που θέλουν να συνεταιρισθούν σε μία δικοινοτική επιχείρηση. Το μέγιστο ποσό που μπορεί να αντληθεί μέσω επιχορήγησης ανά επιχείρηση είναι 38.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον project manager για το ελληνοκυπριακό Επιμελητήριο Εμπορίου, Λεωνίδα Πασχαλίδη, κάθε εταίρος πρέπει να έχει τουλάχιστον 30% των μετοχών. Στόχος επίσης είναι η χρηματοδότηση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων και η δημιουργία απασχόλησης αυξάνοντας τις ενδοκυπριακές επιχειρηματικές συναλλαγές.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Δράσης για τη Συνεργασία και Εμπιστοσύνη στην Κύπρο του ΟΗΕ.

ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: