Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Υστερα από 15 χρόνια ανέγερσης, 3 εργολάβους και τουλάχιστον 4-5 εγκαίνια, το νέο ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο Κατερίνης άνοιξε τις πύλες του μόλις χθες και υποδέχτηκε τους πρώτους ασθενείς.

Κληρονόμησε όμως ένα χρέος ύψους 30 εκατ. ευρώ από το παλιό νοσοκομείο, και παρότι έχει νέες υπερσύγχρονες κλινικές, αυτές δεν λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το νέο νοσοκομείο Κατερίνης είναι αντίγραφο του νοσοκομείου της Δρέσδης. Ανεγέρθηκε σε οικόπεδο 70.000 στρ. και καταλαμβάνει 32.000 τ.μ. δομημένο χώρο, έναντι των 14 στρ. και 5.000 τ.μ. του παλιού, το οποίο από το 1984 μίσθωνε και μια πρώην ιδιωτική κλινική για να στεγάσει κάποιες κλινικές του, ενώ διοικητικές υπηρεσίες του στεγάζονταν επίσης σε μισθωμένα κτήρια. Το παλιό νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1944.

Το νέο κτήριο εγκαινιάστηκε για τελευταία φορά το 2009, λίγο πριν από τις εκλογές, από τον τότε υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αν και έτοιμο, δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσει, καθώς δεν το είχε παραλάβει ακόμη η ΔΕΠΑΝΟΜ από τον εργολάβο, για να μπορέσει να το αποδώσει στη διοίκηση. Διαθέτει 251 κλίνες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Μαρία Μαλλιάρα, όμως οι νέες κλινικές δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και σε τεχνικό προσωπικό, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νέου και σύγχρονου εξοπλισμού. Οι νέες κλινικές, που όμως δεν λειτουργούν, είναι: ΜΕΘ, νεογνολογική, παθολογοανατομική, πνευμονολογική, νευρολογική, νεφρολογική, αιματολογική, ουρολογική, ενώ και το τμήμα επειγόντων χρειάζεται ενίσχυση σε γιατρούς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Στέργιος Φαρμάκης, επισημαίνει ότι το νοσοκομείο χρειάζεται περί τους 14 γιατρούς, 20 νοσηλευτές και 10 τεχνικούς. Οπως τονίζει, θα αναζητηθούν επικουρικοί γιατροί για να καλυφθούν τα κενά.

ΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: