Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2010

ΜΕ ΆΔΕΙΟ ΚΑΛΆΘΙ ΑΝΕΒΑΊΝΕΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ...ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...

Να γυρίσει σελίδα, ανακόπτοντας τη φθορά της κυβέρνησης λόγω Μνημονίου, θα επιχειρήσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Παπανδρέου, κι όπως πρόσφατα ζήτησε από τους συνεργάτες του μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο, «πάμε να κάνουμε το βήμα μπροστά, να αλλάξουμε τώρα την Ελλάδα».

Μη μπορώντας, λόγω της δυσβάσταχτης οικονομικής κατάστασης της χώρας, να δώσει έστω και ελάχιστες παροχές για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων που εισπράττουν τις επιπτώσεις της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα επιχειρήσει «με φυγή προς τα εμπρός» να καλύψει το κενό. Οπως περιέγραψε άλλωστε και στο Πολιτικό Συμβούλιο προχθές, το «2011 δεν θα είναι μια παραδεισένια χρονιά, θα είναι μια δύσκολη χρονιά», προφανώς γιατί εκ των πραγμάτων θα προσφύγει στη λήψη και άλλων επώδυνων μέτρων για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Δεν απέδωσαν. Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το πώς πρέπει να οργανωθεί η παρουσία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Παρά τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του προς τους υπουργούς να εντοπίσουν «νεκρούς» κωδικούς, οι οποίοι να έχουν κάποιο υπόλοιπο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός «κουμπαρά» από τον οποίο θα δίνονταν έστω και υποτυπωδώς κάποιες παροχές, δεν απέδωσαν. Τα άδεια ταμεία και οι πιεστικές παρεμβάσεις της τρόικας για μεγαλύτερη περιστολή δαπανών, εξαναγκάζουν εκ των πραγμάτων τον κ. Παπανδρέου να εγκαταλείψει τη λογική των παροχών και να κινηθεί σε ένα γνώριμο γι΄ αυτόν πεδίο, που είναι οι ανέξοδες εξαγγελίες για τη ριζική αναμόρφωση του κράτους, τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την πάταξη της διαφθοράς και την καθιέρωση κανόνων διαφάνειας.

Εμμεση βελτίωση. Υπουργός που βρίσκεται πολύ κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ανέφερε χθες στα «ΝΕΑ» ότι «από τη στιγμή που δεν είμαστε σε θέση επί του παρόντος τουλάχιστον να κάνουμε πολιτική παροχών, πρέπει να να κάνουμε πράγματα για να βελτιώσουμε έμμεσα τη ζωή των συμπολιτών μας, και ειδικότερα εκείνων που έχουν πληγεί από τα μέτρα».

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε ότι «πάντως, η κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, λειτουργεί αποτρεπτικά στο να προχωρήσουμε σε παροχές. Να το πω πιο απλά, δεν μπορεί από τη μια πλευρά να κρινόμαστε κάθε τρίμηνο από την τρόικα προκειμένου να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου και να δίνουμε με το άλλο χέρι παροχές, έστω και αν τις έχουν, που τις έχουν δεν αμφιβάλλω, ανάγκη κατηγορίες συμπολιτών μας. Θα ξεσηκωνόταν σάλος στην Ευρώπη και δικαίως».

Ποια πακέτα; Χαρακτήρισε μάλιστα «εκτός τόπου και χρόνου» όσα κατά καιρούς γράφονται για πακέτα ύψους 3 ή 3,5 δισ. ευρώ που θα ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου το επόμενο Σάββατο στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης. «Είπαμε θα ανακοινώσουμε μερικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν ίσως την επιχειρηματικότητα και θα βελτιώσουν την κατάσταση των πολιτών σε σχέση με τις οφειλές του στο Δημόσιο. Αλλά είναι λάθος να αποτιμώνται όλα αυτά με τέτοιον τρόπο», σημείωσε.

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: