Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΗ:ΝΈΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΜΕ ΠΑΛΙΆ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης, η μετακόμιση από το παλιό στο νέο νοσοκομείο θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη. Σε συνέντευξη Τύπου τις προηγούμενες μέρες ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε ότι μετά τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου θα ξεκινήσει προσπάθεια για να βρεθούν χορηγοί, ώστε το νέο κτίριο να εξοπλιστεί περαιτέρω. Δηλαδή με το «καλημέρα» σας θεωρείται ...φυσιολογικό όχι μόνο ότι θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά και ότι αυτά θα καλυφθούν αν και όπως θελήσουν διάφοροι ιδιώτες!

Οσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, ο διοικητής είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την κάλυψη 7 γιατρών, ενώ εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ 30 νέες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Η προκήρυξη για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων θα βγει εντός του 2010, ενώ οι προσλήψεις αναμένονται το 2011! Επίσης, το Νοσοκομείο Κατερίνης έχει ζητήσει για έγκριση 67 θέσεις εποχικού προσωπικού, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι στις κινητοποιήσεις που έκαναν οι γιατροί το προηγούμενο διάστημα, επανειλημμένα αναφέρθηκαν στις χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, που αναγκάζουν όσους υπηρετούν σ' αυτό να καλύπτουν ατέλειωτες ώρες εφημεριών, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία. Σήμερα υπηρετούν στο νοσοκομείο 55 γιατροί και σύμφωνα με το οργανόγραμμα χρειάζονται ακόμα 45, όταν ο συνολικός νομός έχει πληθυσμό πάνω από 150.000 κατοίκους που το καλοκαίρι διπλασιάζονται. Ακόμα, είναι κενές 130 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: