Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΥΠΕΣ ΕΣΟΔΩΝ

Ούτε τα προσδοκώμενα έσοδα θα φέρει αλλά και οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία και στα νοικοκυριά θα προκαλέσει, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, τυχόν απόφαση της κυβέρνησης για εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προειδοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών να μην προχωρήσει στην κατάργηση του χαμηλού συντελεστή στο πετρέλαιο θέρμανσης, εκτιμώντας ότι η μείωση της κατανάλωσης που θα προκληθεί θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία προσδοκά να εισπράξει. «Προϋπόθεση για την οποιαδήποτε είσπραξη φόρου είναι πρώτα να μπορεί να πουληθεί το πετρέλαιο. Με την κρίση που υπάρχει όμως, είναι σίγουρο ότι οι καταναλώσεις θα μειωθούν τόσο που δεν θα τον εισπράξει. Ωστόσο οι συνέπειες στην οικονομία και στα νοικοκυριά θα είναι οδυνηρές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ.

Επισημαίνει ακόμη ότι η επιπλέον μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν εκατοντάδες πρατήρια, ιδίως στην επαρχία, πέρα από τα 500-600 που ήδη έχουν κλείσει.

Προτρέπει δε την κυβέρνηση να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο ώστε να εξοικονομήσει χρήματα. «Λεφτά υπάρχουν, αλλά στο λαθρεμπόριο. Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση για να εισπραχθούν», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας. Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης που εξαγγέλθηκε, θεωρεί ότι αποτελεί απλώς μέσο νομιμοποίησης της αύξησης του φόρου.

ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: