Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 02, 2010

Α. ΤΣΟΧΑΤΖΌΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΑ C4I...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ...

Για την ύπαρξη σχεδίου πολιτικής του εξόντωσης έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος, καταθέτοντας στην Βουλή για την υπόθεση της Siemens. Παραδέχτηκε ότι είχε επαφές με την εταιρεία αλλά αρνήθηκε ότι είχε σχέση με την υπόθεση c4i και τις συμβάσεις του ΟΣΕ με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για “άνομα συμφέροντα που μάχονται την πολιτική και τους πολιτικούς" αρνούμενος πάντως να τα κατονομάσει. "Με κατεδάφισαν, με διέλυσαν" πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την απόφαση για την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, που ο ίδιος είχε ζητήσει.

Χαρακτήρισε κοινωνικές τις σχέσεις του με τον Μ. Χριστοφοράκο, ενώ διέψευσε τις αναφορές στο ημερολόγιο του τελευταίου για 25 συναντήσεις μεταξύ των δύο ανδρών.

Παραδέχθηκε ότι ως υπουργός Άμυνας αλλά και Ανάπτυξης είχε επαφές με τη Siemens, στο σύστημα τηλεπικοινωνιών Ερμής και στους patriot αφ' ενός και στη σύμβαση τροχαίου υλικού στον ΟΣΕ αφ' ετέρου. Παρόλα αυτά, επέμεινε ότι δεν είχε σχέση με τη γερμανική εταιρία τόσο για τα C4i, όσο και για τις συμβάσεις του ΟΣΕ με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Δεν έδωσε κάποια εξήγηση για την ύπαρξη 500.000 ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens, τα οποία διαχειριζόταν ο Ηλ. Γεωργίου, στο λογαριασμό του τότε αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Αντ. Κάντα. Ακόμη, ανέφερε πως ταυτίζεται με την κατάθεση του Π. Νικολαϊδη που προηγήθηκε στην ημέρα, προκαλώντας το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη ότι "η ταύτισή τους είναι ίδια με εκείνη των Τάσου Μαντέλη και Γ. Τσουγκράνη".

ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: