Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2010

ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ COCA-COLA 3E ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στη διακοπή της λειτουργίας γραμμών παραγωγής αναψυκτικών στην Κύπρο προχωράει η Coca-Cola 3E ανοίγοντας μέτωπο με τα ντόπια εργατικά συνδικάτα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του κυπριακού site inbusinessnews.com, η εταιρεία πήρε την απόφαση να βάλει λουκέτο σε

τρεις μονάδες της Αφού Λανίτη ΛΤΔ την οποία αγόρασε τέσσερα χρόνια πριν.

Το site δημοσιεύει ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ, οι οποίες απευθύνουν έκκληση στην εταιρεία να σκεφτεί ξανά την απόφαση και να συνεχίσει την παραγωγή των αναψυκτικών στη Μεγαλόνησο όπως είχε διαβεβαιώσει ότι θα κάνει τέσσερα χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, οι συντεχνίες αναφέρουν ότι ''σε εργατική διαφορά οδηγήθηκε η απόφαση της εταιρείας Α/φοι Λανίτη ΛΤΔ, να κλείσει τη γραμμή παραγωγής εμφιάλωσης των αναψυκτικών της σε τενεκεδάκι (cans), τον τερματισμό της εμφιάλωσης γυάλινου μπουκαλιού και το κλείσιμο του τμήματος ταπελλογράφων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση του προσωπικού που εργάζεται σ’ αυτά τα τμήματα''.

Επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή ''δεν έγινε δεκτή από εμάς γι’ αυτό και προέκυψε εργατική διαφορά που παραπέμφθηκε ήδη στην Υπηρεσία Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων''.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία 3Ε που αγόρασε την εταιρεία Α/φοι Λανίτη πριν τέσσερα χρόνια περίπου, είχε διαβεβαιώσει πως η παραγωγή της θα παρέμενε στην Κύπρο.

Οι συντεχνίες σημειώνουν ότι «αυτό είναι και ηθική υποχρέωση της έναντι της κυπριακής κοινωνίας που είναι και οι καταναλωτές των προϊόντων της στην Κύπρο και όχι να προχωρήσει σε παράλληλη αγορά τους από άλλες χώρες, αναφέρουν ΠΕΟ και ΣΕΚ»

Προσθέτουν ότι ''δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη ενέργεια της εταιρείας, αλλά είναι η συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων με βάση τις οποίες απολύθηκαν πέραν των 30 εργαζομένων''.

Η ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι το προσωπικό της εταιρείας είναι ανάστατο από αυτές τις αποφάσεις, ωστόσο είναι έτοιμο να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματα του

Seleo.gr News

ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ Κ ΠΟΛΕΜΟ