Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2010

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ FULGOR A.E. ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 320 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Η εταιρεία FULGOR A.E., με έδρα την Κόρινθο, δραστηριοποιείται εδώ και 50 περίπου χρόνια στην εγχώρια και την διεθνή αγορά καλωδίων.
Κύριο αντικείμενο εργασιών της FULGOR A.E. αποτελεί η παραγωγή των περισσοτέρων τύπων καλωδίων (Ενέργειας, Οπτικών Ινών, Τηλεφωνικά, Τηλεχειρισμού, Ναυτικού Τύπου, Ειδικών Χρήσεων και Υποβρύχια),γυμνών αγωγών καθώς και βεργών χαλκού (Cu) - αλουμινίου (Al).
Σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου των Εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, εδώ και λίγες μέρες η διοίκηση της εταιρείας απειλεί ότι θα κηρύξει πτώχευση και θα εντάξει την FULGOR στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αν οι 320 εργαζόμενοι της εταιρείας δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς, λαμβάνοντας τις σχετικές αποζημιώσεις. Πίσω από αυτόν τον εκβιασμό, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, κρύβεται η πρόθεση της διοίκησης να κλείσει την εταιρεία, «απαλλαγμένη» από τους εργαζόμενους σε αυτή, και να πουλήσει τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και το οικόπεδο σε άλλον επιχειρηματία.
Οι εργαζόμενοι και το εργατικό κέντρο Κορίνθου απαιτούν πρώτον να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και δεύτερον να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου με το ίδιο αντικείμενο εργασίας που σήμερα έχει, παράγοντας δηλαδή υποβρύχια καλώδια και καλώδια υπερυψηλής τάσης, τα οποία είναι υψηλής τεχνολογικής αξίας και ποιότητας και για το λόγο αυτό σημειώνουν μεγάλο κύκλο εξαγωγών.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι Υπουργοί
1. Σε ποια μέτρα και ενέργειες θα προχωρήσουν ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου στο ίδιο αντικείμενο εργασίας και να διασφαλιστούν οι παραπάνω θέσεις εργασίας;

ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: