Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 02, 2010

ΔΎΟ ΧΡΌΝΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΌ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στο Β΄ θερινό τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη της δια βίου μάθησης.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου να καταθέτει δύο τροπολογίες.

Στόχος της πρώτης τροπολογίας είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ). Έτσι, με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι «η μεταφορά των μαθητών των ΣΜΕΑΕ καθώς και των μουσικών και διαπολιτισμικών σχολείων που δεν διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, ειδικά για το τετράμηνο από 1/9/2010 έως 31/12/2010 πραγματοποιείται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με την παράταση ή την ανανέωση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί για το σχολικό έτος 2009-2010.

Στην δεύτερη τροπολογία ορίζεται ότι, απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής σε σχολές και τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ των αποφοιτούντων από εσπερινό γενικό λύκειο είναι η πλήρης φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του.

Έμφαση έδωσε η κ, Διαμαντοπούλου, απαντώντας έτσι και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη που ρώτησε σχετικά, στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τονίζοντας ότι για το Υπουργείο Παιδείας είναι πρώτης προτεραιότητας.

«Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες προσλήψεις και μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα» διαβεβαίωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Ακόμα η υπουργός Παιδείας έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργούν σε φυλακές, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί που θα μπουν εκεί να έχουν ειδικά προσόντα. Γι’ αυτό, όπως είπε, το Υπουργείο προσανατολίζεται να μην μετρήσουν μόνο τα μόρια στις προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά να τεθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τα προσόντα τους.

«Αυτά τα παιδιά στις φυλακές αξίζουν πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία. Πολλά μάλιστα από αυτά είναι υπόδειγμα μαθητών», πρόσθεσε η κ Διαμαντοπούλου.

Ανέφερε μάλιστα με ιδιαίτερη συγκίνηση, την περίπτωση που μόλις χθες πληροφορήθηκε, της μαθήτριας -υπόδειγμα, όπως τη χαρακτήρισε, που κατάφερε από το σχολείο φυλακών να μπει τρίτη στη Νομική Σχολή, και μάλιστα πήγαινε για να δώσει τις εξετάσεις με χειροπέδες.

ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: