Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2010

ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΔΥΟ ΙΡΑΝΟΙ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΥΛΟ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΣΤΗΣ‏

Με αιμοπτύσεις και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μεταφέρθηκε στις 9μμ το βράδυ στον Ευαγγελισμό ο Ιρανός απεργός Μασούτ Φαραμαρζί Χοσραβί.Δύο ώρες πριν μεταφέρονταν στα επείγοντα του Ευαγγελισμού και ο Μοχσέν Αμπντούλ Χοσέινι, ο απεργός Πείνας με ραμμένο στόμα, ο άνθρωπος που είχε δεχτεί την άγρια επίθεση δημοτικού αστυνομικού του Νικήτα Κακλαμάνη με πόνους στο στομάχι.
Αυτές οι δραματικές εξελίξεις στην υγεία των Ιρανών συμβαίνουν την 16η μέρα της απεργία πείνας. Νωρίτερα στις 2μμ το μεσημέρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στους δικούς του ρυθμούς διαχείρισης των αιτημάτων των προσφύγων με πολιτική που τη χαρακτηρίζει η απανθρωπιά, η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και η άκαρδη αντιμετώπιση για παιδιά ακόμη και για την γυναίκα που έχουν ράψει το στόμα της προχωρούσε σε μια συνάντηση ρουτίνας για το ζήτημα των απεργών πείνας.
Η Συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στην Ελλάδα και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή με εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από αίτημα των πρώτων ώστε να πάρουν άμεση απάντηση στην διεκδίκηση των Ιρανών απεργών πείνας που βρίσκονται στα Προπύλαια με ραμμένα στόματα εδώ και 16 μέρες. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της Επιτροπής και της Κίνησης προς τον Υπουργό Χρήστο Παπουτσή για να απαντήσει στο αίτημα για άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Ιρανών απεργών πείνας Σέμκο Μοχαμεντί, Ριμπουάρ Κομπατί και Αμίρ Αμπντουλμαλεκί και εκ μέρους της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι των Ιρανών απεργών πείνας απαίτησαν την άμεση χορήγηση του αυτονόητου δικαιώματος στο άσυλο επικαλούμενοι τον κίνδυνο διώξεων των ίδιων και των οικογενειών τους στο Ιράν μετά μάλιστα τη τεράστια δημοσιότητα που έχει πάρει διεθνώς η απεργία πείνας με τα ραμμένα στόματα.
Με νομικίστικες αντιμετωπίσεις γεμάτες ασάφεια και με χρονοδιάγραμμα που αγνοεί την ύπαρξη της απεργίας πείνας απαντάει ο Χ. Παπουτσής στο αίτημα των Ιρανών για άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου μετά από 15 μέρες απεργίας με ραμμένα στόματα. Πρακτικά πρότεινα την ίδια λύση που προκάλεσε την απεργία πείνας και το ράψιμο στομάτων, την έναρξη δηλαδή πυκνότερων συνεδριάσεων της επιτροπής άσυλου με απροσδιόριστο το πότε δίνεται απάντηση στο αίτημα. Άλλωστε 18 από τους 50 Ιρανούς έδωσαν συνέντευξη τον Σεπτέμβρη και ακόμη αγνοείται η τύχη του αιτήματος όπως άλλωστε έχει συμβεί και με άλλες 47.000 αιτούντες άσυλο!
Η τακτική της κυβέρνησης είναι η προσπάθεια να διασπάσει τους απεργούς πείνας στέλνοντας κλιμάκιο της Αστυνομίας που ζήτησε από την κ. Μαντάνα Ντανεσνιά να πάει να δώσει η ίδια συνέντευξη ξέχωρα από τους υπόλοιπους απεργούς πείνας. Η ίδια δήλωσε ότι αν ανοίξει η διαδικασία θα πάρει τελευταία άσυλο.
Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στη συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια στις 12.30 θα ανακοινωθούν οι πρωτοβουλίες για την κλιμάκωση της κινητοποίησης αλληλεγγύης στους Ιρανούς απεργούς πείνας.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στην Ελλάδα δήλωσαν:

«Ζητάμε ομαδικά πολιτικό άσυλο, δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα περισσότερο για το τι είναι η πολιτική μας δράση που μας βάζει στο στόχαστρο της Ιρανικής Αστυνομίας. Με την δράση μας στα προπύλαια δώσαμε δείγματα γραφής γιατί ζητάμε άσυλο. Άλλωστε αυτή η δράση είναι αρκετή για μας βάλει στο στόχαστρο της Ιρανικής Αστυνομίας και να κινδυνεύουν σήμερα οι συγγενείς μας στο Ιράν. Θέλουμε καθαρή απάντηση στο αίτημα για άσυλο μέσα σε 24 ώρες. Το Υπουργείο δεν φάνηκε έτοιμο όταν μας λέει ότι έχω μόνο μία επιτροπή ασύλου που θα δέχεται 4 κάθε μέρα.»

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, δήλωσε:

«Η παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που εκδηλώθηκε σήμερα με μια συνάντηση όπου οι εκπρόσωποι του απαιτούσαν να αποδεχτούν οι Ιρανοί απεργοί πείνας την «εφαρμογή της νομοθεσίας περί ασύλου» ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ποια νομοθεσία εξ άλλου; Αυτή που οδήγησε σε μηδενικά ποσοστά απόδοσης ασύλου σε πολιτικούς πρόσφυγες; Άλλωστε η τακτική της κυβέρνησης είναι ανοικτή υποστήριξη των Ιρανικών Αρχών. Φάνηκε αυτό με την συνάντηση με τον Υπαρχηγό της Ιρανικής Αστυνομίας τις μέρες που ξεκινούσε η απεργία πείνας αλλά και με την ανοχή των παρεμβάσεων της Ιρανικής πρεσβείας κατά των απεργών με τις επισκέψεις-παρενοχλήσεις στα Προπύλαια. Φάνηκε με τις προκλήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών που συκοφαντούσε τους απεργούς πείνας στοχοποιώντας τους ως υποκινητές τρομοκρατικών επιθέσεων.
Οι απεργοί πείνας πρέπει να πάρουν άσυλο και ο κ.Παπουστής πρέπει να σταματήσει να παίζει με τις ζωές τους καλυπτόμενος πίσω από νομικίστικες δικαιολογίες. Η ίδια η κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί παίζει ανοικτά το χαρτί του ρατσισμού και της καταδίωξης των προσφύγων για να ικανοποιήσει το ΛΑΟΣ τον σύμμαχο τους στην επιβολή των μέτρων του Μνημονίου. Είναι σύμμαχοι στο αποπροσανατολισμό για το ποιος δημιουργεί τη κρίση, τη φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές και γι αυτό συναγωνίζονται με το Κακλαμάνη σε ρατσιστικές πολιτικές. Είναι ώρα το εργατικό κίνημα και η νεολαία να κλιμακώσουν την αλληλεγγύη, για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να παίζει με ανθρώπινες ζωές.»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΡΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Τηλ.6932828964

ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re den pana gamithoyne kai oi iranoi kai oi pakistanoi kai to moyni ths manas toys ainte gamithite me daftoys toys kariolkides gemisame koprites

Ανώνυμος είπε...

μαθε πρωτα να γραφεις στα ελληνικα και μετα θα σε πω ποιος ειναι κοπριτης

μηπως ειναι καποιο βλαμμενο που με τα λεφτα του ηλιθιου του πατερα του ξημερωβραδιαζεται στα ιντερνετ καφε?

π.χ. καποιος σαν τον 5:30?

πραγματι, γεμισαμε κοπριτες

Ανώνυμος είπε...

Ο 7:07 μόλις έμαθε την λέξη ίντερνετ καφέ και είναι τόσο χαρούμενος που την λέει παντού.

Ανώνυμος είπε...

μαθε πρωτα να γραφεις στα ελληνικα ---------ξημερωβραδιαζεται---------
ΑΑΑΑΑAΡΧΟΝΤΑΣ ΡΕ ΜΟΡΤΗ 7:07!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

α ρε ελληνάρες μου, κοντά είναι...
Να σας δω γκασταρμπάιντερ να σας βρίζουν οι άρειοι οταν θα πλένετε σκάλες για ενα πιατο φαΐ, όταν η αδερφή σας θα ανοίγει τα πόδια της σε κανά ξανθό γερμαναρά για ένα καλό δείπνο...
Αυτό σας αξίζει κρετίνοι και αυτό σας έρχεται.