Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ…ΑΠΟ ΤΙΣ 2.500 ΜΕΤΗΧΘΗΣΑΝ 22!

Στην Πανεπιστημίου υποχρεώθηκαν να ξαναβγούν οι εργαζόμενοι στην πάλαι ποτέ κρατική Ολυμπιακή, καθώς έναν χρόνο μετά το οριστικό «λουκέτο» στην εταιρεία και παρά τις σχετικές προβλέψεις που έχουν μάλιστα τη μορφή νόμου, οι μετατάξεις και οι συνταξιοδοτήσεις τους παραμένουν χαμένες κάπου στα σύννεφα. Από το σύνολο του προσωπικού, γύρω στα 2.500 άτομα, έχουν μεταταγεί σε άλλους φορείς του Δημοσίου μόλις 22 εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι απλώς περιμένουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και παραγόντων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (έξω από το κτήριο του οποίου διαδήλωσαν χθες οι απολυμένοι), προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Ανάλογη ταλαιπωρία βιώνουν και όσοι έκαναν χρήση των διατάξεων του νόμου για να βγουν στη σύνταξη. Αν και, όπως λένε, έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύνταξη ακούνε και σύνταξη δεν βλέπουν. Οσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυθέντες, το (κρατικό) ταμείο είναι μείον, οπότε ούτε και σε αυτό το θέμα υπάρχει μια ουσιαστική εξέλιξη.

Το πρόβλημα με τους πρώην εργαζομένους στην πρώην Ολυμπιακή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον (και την ενδόμυχη ανησυχία) των σιδηροδρομικών, που αντιμετωπίζουν με εύλογες επιφυλάξεις τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για τη μεταφορά μέρους του προσωπικού του ΟΣΕ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών διερωτώνται γιατί να πιστέψουν την κυβέρνηση, όταν οι εργαζόμενοι στην πρώην Ολυμπιακή παραπέμπονται από τον Αννα στον Καϊάφα, ενώ από την πλευρά τους κυβερνητικά στελέχη λένε πως το πρόβλημα στην Ολυμπιακή προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς επί των ημερών τής Ν.Δ.
Ν.Μ.

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: